Video - Leteći Vins: Prije 16 godina... Kao da je bilo juče!

Bila je to 2000. godina, takmičenje u zakucavanjima koje je bacilo u senku sve ono što su do tada radili Majkl Džordan, Dominik Vilkins, Šon Kemp...

Košarka 15.02.2016 | 21:40
Video - Leteći Vins: Prije 16 godina... Kao da je bilo juče!

Jedan čovek je mogao da leti više od svih ostalih i to je demonstrirao na najbolji mogući način. Vins Karter je postao sinonim za monstruozna zakucavanja, a i u 39. godini u dresu Memfisa ove sezone ume s vremena na vreme da podseti na svoja izdanja iz mladih dana.

“Imao sam 21 godinu, hteo sam sebe da predstavim, učio sam stvari o igri, upoznavao grad, državu... Hteo sa samo da pokažem svetu ko sam, šta nosim sa sobom... Veliko uzbuđenje je bilo u gradu kada smo tu bili Trejsi Mekgrejdi i ja. Pobeđivali smo, igrali plej-of. Borili smo se da Toronto stavimo na mapu, da bude u centru pažnje“, rekao je Karter.

Pre 16 godina je zaista pokazao svetu šta ume na jednom od najboljih takmičenja u zakucavanjima svih vremena.

“Teško je verovati da je to bilo pre 16 godina... To je mnogo. Ponekad i dalje mislim kao da je to bilo juče. Nisam mislio da će to što radim imati toliki uticaj, znao sam samo da treba da uradim svoj posao, znao sam šta želim da uradim. Ispunjavao sam svoj san, uvek sam želeo da budem na takmičenju u zakucavanjima. Morao sam da im pokažem“, dodao je Karter.

Ol-star vikend se održava u Torontu, gradu koji je zadužio za sva vremena , Reptorsi su najsvetliji trenutak u istoriji doživeli sa njim, 2001. godine su se plasirali u polufinale Istočne konferencije, ali su se tu isprečili Alen Ajverson i Filadelfija 76ersi.

“Neću doći u Toronto, ćerka mi je na prvom mestu... Ima teniski turnir ovog vikenda, to ne mogu da propustim. Svakog dana po nekoliko puta me je pitala da li ću da budem uz nju. Jednostavno se tako pogodilo, uloga tate mi je na prvom mestu“, zaključio je Karter.

Komentari / 0

Ostavite komentar