"Viva Vox" oduševio bijeljinsku publiku

Hor “Viva Vox“, koji se proslavio obradama pop hitova, održao je sinoć koncert za pamćenje pred prepunom velikom salom Centra za kulturu “Semberija“. Zbog velikog interesovanja, pred bijeljinskom publikom "Viva vox" će nastupiti i večeras u istoj sali, a koncert počinje u 20 časova.

Republika Srpska 14.02.2016 | 17:30
"Viva Vox" oduševio bijeljinsku publiku

Svi koji su imali sreće da kupe karte za drugo koncertno veče, biće u prilici da uživaju u čarolijama beogradskog a cappella hora."Repertoar za obje večeri će biti isti, jer ne želimo da pravimo razliku između publike prvog i drugog dana.

Svakom koncertu pristupamo na isti način, bez obzira da li je pet posjetilaca ili deset hiljada ljudi u publici. Kada na licima publike vidimo zadovoljstvo zbog muzike koju pravimo na sceni  to nam daje dodatnu energiju, pa svi zajedno uživamo, rekla je dirigent gora Jasmina Lorin.

Osim Centra za kulturu, organizator koncerta je i Omladinski savjet Bijeljina, koji kažu da je ovo poklon gradu povodom Dana zaljubljenih.

Ljiljana Erkić direktorica Centra za kulturu naglasila je da su karte za oba koncerta rasprodate u roku od dva sata nakon objave da su puštene u prodaju, što je rekord kada su gostovanja ovog tipa u pitanju.

Hor Viva Vox iz Beograda, predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine, 2009. godine u svoje nastupe uvodi ritmičku podršku bit boksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a cappella).

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija povodom proslave Srpske nove godine 14.januara 2013. godine.

Drugi koncert koji je obilježio karijeru hora bio je nastup u Velikoj hali naroda u Pekingu, pred velikim brojem visokih državnih funkcionera Kine.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Semberac

14.02.2016 17:05

Zabole me za nekakav dan zaljubljenih... Ja slavim Svetog Trifuna... A što se horova tiče, hor Srbadija je bez premca.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

14.02.2016 23:53

Е моји СРБи, поред толико лијепих СРБски имена ви нађосте да свој хор назовете туђим ријечима. То је само доказ колико је данас СРБски Народ духовно поробљен. Многи СРБи нису више ни свјесни свога робског положаја!

Name

mila

14.02.2016 18:00

bravo

ODGOVORITE
Name

pravda

14.02.2016 23:05

To Semberac uvijek osudjujes sve sto je napredno.Po tebi bi u Centru za kulturu trebali biti Mara I Derventske lole.

Name

M

15.02.2016 06:50

Pa Mihailo, pogledaj malo i porijeklo tvog imena... Srpsko nije

ODGOVORITE
Name

МИХАИКО Микић

15.02.2016 14:50

М, када би ти знао историју СРБскога народа и мојих претка љубо би тада мени СКУТЕ и рукаве и стопе куда прође а не другима!