ITA: Milan dominirao, Đenoa se umalo izvukla!

Fudbaleri Milana savladali su Đenou sa 2:1 u 25. kolu italijanske Serije A i ostali su u trci za plasman u neko od evropskih takmičenja.

Fudbal 14.02.2016 | 17:20
ITA: Milan dominirao, Đenoa se umalo izvukla!

Ekipa Siniše Mihajlovića je na sigurnom šestom mestu, Lacio zaostaje velikih sedam bodova, a na mestu iznad, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope nalazi se gradski rival Inter, koji ima dva poena više, ali i utakmicu manje, pošto se od 20.45 sastaje sa Fiorentinom.

Sa druge strane, Đenoa nema tih ambicija, bori se za opstanak i do kraja sezone će strepeti da li će ostati u elitnom društvu italijanskog fudbala, pošto zauzima 16. mesto, a u poslednjih pet utakmica nije zabeležila pobedu.

Mihajlovićev tim je do prednosti doveo Karlos Baka, već u petom minutu, pošto je prethodno Keisuke Honda uputio sjajan udarac u desni gornji ugao gola Đenoe, ali je Matija Perin odlično intervenisao.

Đakomo Bonaventura je imao dve odlične prilike da poveća vođstvo domaćih, ali do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, kao ni do 64. minuta. Honda je pronašao prostor za udarac, raspalio po lopti i matirao Perina, koji je prethodno sprečio da “roso-neri“ steknu još veću razliku.

Gosti su se probudili tek u finišu utakmice, Dijego Laksalt je umalo postigao prelep gol iz voleja u 93. minutu, a svega nekoliko trenutaka kasnije počasni pogodak za ekipu u kojoj je od 65. minuta igrao Darko Lazović postigao je Alesio Čerči.

Komentari / 0

Ostavite komentar