Održan memorijalni rukometni turnir ,,Željko Savić 2016“

U organizaciji Regionalnog rukometnog saveza Bijeljina danas je održan 2. Međunarodni memorijalni rukometni turnir ,,Željko Savić 2016“.

Republika Srpska 14.02.2016 | 17:15
Održan memorijalni rukometni turnir ,,Željko Savić 2016“

Željko Savić je bio dugogodišnji rukometni radnik, svu svoju karijeru rukometnog radnika posvetio je popularizaciji i razvoju rukometa kako u gradu Bijeljina tako i u cijelom regionalnom savezu Bijeljina.

"Željko Savić je bio dugogodišnji sportski radnik koji je dao nemjerljiv doprinos razvoju rukometa, ne samo grada Bijeljina, nego i čitave Republike Srpske. Obavljao je niz funkcija u rukometu, ali svakako je dao veliki doprinos razvoju sporta i razvoju mladih rukometaša u Bijeljini, ali i cijeloj regiji", rekao je Bogdan Rankić, predsjednik RK "Bijeljina".

Turnir je organizovan za dječake rođene 2000. godine i mlađi. Na današnjem turniru učestvovale su ekipe Gračanice, Bijeljine, Štrpca i Lokomotive.Ekipa iz Hrvatske iz opravdanih razloga nije mogla doći danas.

"Gospodin Savić je bio član našeg Saveza i bio je jedan od istaknutih članova koji je obavljao mnogo funkcija. Počevši od Bijeljine, kao matičnog kluba, pa do Višegrada, Sokoca i ostalih klubova, on je dao nemjerljiv doprinos razvoju klubova i rukometa uopšte", rekla je Zvjezdana Nedić, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske, dodajući da je najveći doprinos ostavio u sudijskoj organizaciji u kojoj je dugo godina bio kontrolor.

Rukometni klub "Bijeljina" gaji uspomene na Željka Savića i ovim žele da sačuvaju sjećanje na sve ono što je on uradio. Turnir se nastavlja i narednih godina i sigurno prerasta u tradiciju.

Izvor: Info BN

Komentari / 0

Ostavite komentar