Poslije 41-ne godine, porodica Nojrojter na vrhu Japana!

Nemački skijaš Feliks Nojrojter trijumfovao je u slalomu u okviru Svetskog kupa u japanskoj Juzava Naebi.

Ostali sportovi 14.02.2016 | 18:20
Poslije 41-ne godine, porodica Nojrojter na vrhu Japana!

41 godinu nakon što se njegov otac našao na pobedničkom postolju u japanskom skijalištu, Feliks Nojrojter je na istom mestu pobedio.

Nemačkom skijašu je to prva pobeda ove sezone, 12. u slalomu u karijeri. Drugo mesto zauzeo je Andre Mirer iz Švedske koji je imao samo 0,05 sekundi zaostatka, dok se na trećoj poziciji našao Austrijanac Marko Švarc.

Njegov sunarodnik Marsel Hiršer nije završio prvu seriju zbog problema koji je imao u gornjem delu staze, ali su dvojica mladih skijaša iz Austrije prijatno iznenadili petim i petim i šestim mestom - Mark Digruber i Mihael Mat.

Vodeći u generalnom plasmanu Henrik Kristoferson zauzeo je sedmu poziciju. Kristoferson i dalje čuva vrh u poretku spusta sa 216 bodova više od Marsela Hiršera, sledi Nojrojter sa 393 boda manje od lidera.

U generalnom plasmanu Kristoferson i Hiršer su obrnuli mesta pa je Austrijanac prvi, a Norvežanin drugi. Svetski kup ponovo se vraća u Evropu. Sledeće na programu je takmičenje u spustu u Šamoniju i potom takmičenje u tehničkim disciplinama u Stokholmu.

Komentari / 0

Ostavite komentar