Goleada Španaca za kraj UEFA futsal EURO 2016.!

Spektakularan meč "furije" za potpuno zasluženo zlato u Beogradu. Stvari su vraćene na svoje mesto: Španija je prvak Evrope! Najtrofejnija evropska selekcija posle četiri godine ponovo na tronu Starog kontinenta.

Fudbal 13.02.2016 | 23:30
Goleada Španaca za kraj UEFA futsal EURO 2016.!

Ima li ko jači u futsalu od reprezentacije Španije?

U Evropi nema, a videćemo može li Brazil da zaustavi "furiju" na Svetskom prvenstvu u Kolumbiji u septembru.

Po sedmi put u istoriji, Španija je postala prvak Evrope u futsalu. U finalu turnira igranog u Beogradu, ekipa Hosea Venansija Lopeza deklasirala je Rusiju rezultatom 7:3! Već na poluvremenu bilo je 4:1.

Ovo je najubedljivija pobeda jedne selekcije u finalima evropskih prvenstava, međutim, ne i najveća pobeda na kontinentalnim šampionatima. Mada, i ona je u vlasništvu Španije, koja je 2010. u grupnoj fazi savladala Belorusiju 9:1.

Bez ikakve dileme, po svemu prikazanom od prvog dana takmičenja, Španija je zaslužila ovaj trofej.

Bilo je ovo osmo finale evropskih prvenstava za Špance i sedma pobeda, dok su Rusi šesti put igrali finale, ali su ostali na jednoj osvojenoj tituli. Zanimljivo, čak četiri puta u meču za zlato savladala ih je Španija, dok su "baćuške" samo jednom bile uspešnije!

U Beograd su stigli sa samo jednim ciljem - da se vrate na mesto koje im pripada i u tome su uspeli. Posle četiri godine čekanja, Španija je ponovo postala prvak Everope i to ukupno sedmi put u svojoj istori na 10. jubilarnoj smotri najboljeg evropskog futsala. Da bude još slađe za selekciju Hosea Venasija Lopeza, u finalnom okršaju u Beogradskoj areni ubedljivo je savladana Rusija, koja je Crvenu furiju pre dve godine eliminisala u polufinalu i posle sedam godina vladavine skinula je sa evropskog trona - 7:3 (4:1).

Rusija bez Edera Lime, koji je zahvaljujući crvenom kartonu u polufinalu protiv Srbije propustio veliko finale, svakako nije bila dostojan tim ekstrakvalitetnoj i maksimalno uigranoj Španiji. Furija nije žurila, strpljivo je sačekala svoju šansu i grešku rivala, a onda na furiozan način zgormila zatečenu Zbornaju.

Gol Aleksa iz devetog minuta naterao je selekciju Sergeja Skoroviča da promeni sistem igre i ondos prema utakmici. Rusija je zaigrala znatno otovrenije, a Španija lukavo vrebala svoju priliku. Ona je konačno stigla u na startu 16. minuta, a onda je za nešto više od minuta Gustavo tri puta morao da vadi loptu iz svoje mreže. Dva puta u strelce se upisao Pola, a jednom Riviljos.

Ta četiri gola za praktično 17 minuta bila su previše čak i za selekciju kvaliteta Rusije, iako je Romulo pet sekundi pre kraja prvog poluvremena smanjio rezultat. Rusi nisu klonili duhom ni nakon gola Migelina u 31. minutu, nastavili su da napadaju i preko Robinja ponovo stigli na "minus tri".

Ipak, pošto se meč bližio kraju Rusija je morala da se otvori, zaigra sa letećim golmanom, što su Španci surovo kaznili i golovima Migelina i Riviljosa stigla do ubedljivog trijumfa, koji je lepim potezom samo ublažio Milovanov.

Rusiji će ovo biti peto srebrno odličje na Evropskim prvenstvima, a na šampionski trofej čekaju još od 1999. godine, kada su upravo u Španiji nakon izvođenja jedanaesteraca došli do titule.

Komentari / 0

Ostavite komentar