ITA: Juve dobio Napoli za vrh tabele! Frozinone neće u Seriju B!

NEUNIŠTVI SU! Juveu drama, derbi i prvo mesto! Kad ovo Napoli nije preživeo nikad neće! Šampion Italije u superderbiju slavio 15. uzastopnu pobedu i izbio na čelo tabele - 1:0!  Fudbaleri Frozinonea savladali su Empoli u gostima sa 2:1 (1:0) u prvom subotnjem meču 25. kola Serije A. 

Fudbal 13.02.2016 | 22:45
ITA: Juve dobio Napoli za vrh tabele! Frozinone neće u Seriju B!

Jedan, titule vredan! Juventus je novi lider Serije A, Juventus hita ka petoj uzastopnoj tituli, Juventus niko ne može da zaustavi. Niko, pa ni strašni Napoli. U superderbiju 25. kola crno-beli su tipično „juventusovski“ odneli pobedu nad najvećim rivalom za Skudeto i izbili na čelo tabele. Prvi put u sezoni - 1:0.

Presudio je gol rezerviste Simonea Zaze. Tri minuta pre kraja, džoker trenera Masimilijana Alegrija, koji je u poslednjih 20 minuta naredio povlačenje, istrčao je kontru, namestio loptu na levicu, odapeo strelu i uz pomoć Raula Albiola ukrasio 15. uzastopnu pobedu Torineza.

Slavlje je moglo da počne...

Četvorostruki uzastopni šampion nastavio je strahovitu seriju pobeda –'Stara dama' vezala je 15 trijumfa i preuzela čelo tabele od Napolitanaca.

Tokom svih 90 minuta na 'Juventus Areni' gledali smo taktičko nadmudrivanje i veliku borbu, a trenutak odluke desio se u samom finišu – kada je rezervista Simone Zaza u 88. minutu udarcem sa dvadesetak metara doneo veliko slavlje domaćim navijačima.

Tim Masimilijana Alegrija posle 18. pobede ima 57 bodova i po prvi put se nalazi na vrhu Kalča, dok je ekipa Maurisija Sarija sada druga sa bodom manje.

To je druga pobeda Frozinonea u poslednje tri utakmice, pa je tim sada mesto ispod crte sa 22 boda, ali sada sa boljim izgledima da izbori opstanak.

Dvsotruki strelac bio je Daniel Ciofani, napadač koji je u klubu od 2013. godine. Empoli je deveti na tabeli sa 34 boda.

U 17. minutu gosti su došli do prednosti – sa leve strane centrirao je Pavlović, a Ciofani je glavom prvo pogodio zemlju, da bi se lopta od prečke odbila u gol.

Domaći su izjednačili posle sat vremena igre, a strelac je bio Makarone – Saponara je opet bi u ulozi asistenta, osmi put ove sezone, a Makarone je smireno primio loptu i poslao je u suprotni ugao.

Ipak, u 73. minutu Frozinone je ponovo došao do vođstva – oboren je Dionizi, a sa bele tačke bio je siguran 30-godišnji Ciofani za svoj sedmi gol ove sezone, ispostaviće se i odlučujući.

U sledećem kolu Empoli gostuje Sasuolu, dok Frozinone igra kod kuće sa Laciom.

Komentari / 0

Ostavite komentar