EP: Srbija bez istorijske medalje!

Futsal reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji istorijsku medalju na Evropskim prvenstvima.

Fudbal 13.02.2016 | 21:40
EP: Srbija bez istorijske medalje!

'Orlovi' su pred 11.000 hiljada navijača u 'Areni Beograd' poraženi od Kazahstana u meču za treće mesto – 5:2.

Umor, velika potrošnja u polufinalu, ali i sjajni Kazahstanci bili su prejaki za ekipu Aleksandra Kovačevića – koji su uprkos tome ostavili odličan utisak na desetom šampionatu Starog kontinenta održanom u našem glavnom gradu.

Naši momci držali su se veoma dobro u prvih dvadeset minuta igre, propustilo su i nekoliko odličnih prilika da prvi stignu do vođstva, ali je gol Daglasa Žuniora, na 17 sekundi pre odlaska na odmor, sve promenio.

Pokušala je Srbija od starta drugog dela agresivnom i ofanzivnom igrom da stigne do izjednačenja, ali je onda udarac Žamankulova iz samog čoška, kao i priliom vođstva, nekako prošao iza leđa Miodraga Aksentijevića.

Sve je praktično bilo gotovo posle drugog gola Brazilca Daglasa posle pola časa igre, da bi isti igrač četiri minuta kasnije kompletirao het-trik, na asistenciju svog golmana.

Prethodno je upravo golman Kazahstanaca Igita, koji je većinu duela proveo na polovini igrališta, pogodio praznu mrežu naše selekcije, koja je posle trećeg primljenog pogotka igrala sa šest igrača u polju.

Debitant na Evropskim prvenstvima tada je 'pustio gas', a Rakić i Rajčević obradovali publiku u Areni i sprečili poraz reprezentacije bez datog pogotka, ali i na pravi način zaokružili najbolji plasman Srbije u istoriji.

Naredna iskušenja futsalere čekaju 22. maja, kada će u Beogradu gostovati Portugal, koji smo pobedili u grupnoj fazi, u okviru baraža za Svetsko prvenstvo u Kolumbiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar