Dule: Opasno je uživati u prosječnosti! Limož je prošao najtežu grupu Evrokupa!

“Ovde nema Crvene zvezde, tako da je to prednost Francuske (haha). Druga stvar, ne znam francuski, ne pričam puno, pa oni misle da sam mnogo pametan“, rekao je trofejni stručnjak uz osmeh!

Košarka 14.02.2016 | 22:20
Dule: Opasno je uživati u prosječnosti! Limož je prošao najtežu grupu Evrokupa!

Polako, ali sigurno Duško Vujošević navikava se na Limož, a francuska javnost navikava se na njega. Euforija navijača posle pobeda na Valensijom u Evrokupu pojačala se trijumfom nad PAOK-om koji je doneo plasman u nokaut fazu u šta je malo ko verovao.

Ipak, ono što je glavni zadatak trenera i ekipe Limoža u ovom trenutku je osvajanje mesta koje vodi u plej-of šampionata Francuske, a taj zadatak, kako kaže Vujošević, biće težak iz više razloga.
“Plasman u nokaut fazu Evrokupa čak i nije bio prvi cilj, odnosno nije bilo realno kad sam došao u Limož. Tada smo imali dve izgubljene utakmice, od Oldenburga i PAOK-a, a u prvom meču sam išao na Valensiju koja je imala 28-0. Sama činjenica da su ispali Valensija i PAOK govori koliko je teška ova grupa, možda i najteža u Evrokupu“, rekao je Vujošević za MOZZART Sport.

Protivnik francuskog kluba u osmini finala evropskog takmičenja biće Gran Kanarija.
“Zadovoljan sam što je, posle ispadanja iz Evrolige, klub postigao određeni rezultat u Evrokupu. Sada igramo protiv Španaca, neće biti lako. U svakom slučaju, trebalo bi razmišljati o sledećoj utakmici u domaćem prvenstvu, a kad dođe Gran Kanarija, onda ćemo razgovarati o tome. Ja imam ambicije, daćemo sve od sebe, videćemo za šta će da bude dovoljno“, naveo je on.

Dvomeč sa Gran Kanarijom doneće Vujoševiću susret sa starim znancem i protivnikom Aitom Garsijom Renesom. Kroz prethodne skoro tri decenije često su im se ukrštali putevi, Vujoševiću kao treneru Partizana, dok je Reneses vodio Barselonu, Huventud i Malagu.
“Ne damo se“, uz osmeh je istakao trener Limoža.

Slaba tačka Limoža i dalje je prvenstvo Francuske, jer ekipa zauzima 10. mesto sa dve pobede manje od osmoplasiranog Orteza. Večeras od 18 sati Limož gostuje najvećem rivalu, Asvelu iz lionskog predgrađa Vilerbana.
“Francuska liga je stvarno teška. Fizički su to dobre ekipe. Inače, sa ovom krizom koja se osetila u košarci, Francuska je postala dobra destinacija. Ovde se pristojno plaća, ugovori su sigurni, a to je povuklo dosta američkih igrača koji su bili po nekim drugim zemljama. Svako svakog može da dobije, pitanje koliko je ovaj tim koga je treniram u stanju da igra dve utakmice nedeljno“, kazao je on.

Vujošević je naveo i da će tek u naredne dve nedelje iskoristiti činjenicu da se Limož nije plasirao u završnicu Liders kupa (različito takmičenje od nacionalnog kupa) i odraditi sa ekipom neke stvari koje nije stigao do sada.
“Mora da se radi sa onim što postoji. Ima tu eventualno prostor da se dovede još jedan igrač, ali ne bi ga trebalo trošiti po svaku cenu ako ne može da dođe neko ko donosi kvalitet i čvrstinu“, rekao je on.

Jedna od neizbežnih tema bili su i mediji, pa smo pitali Vujoševića kakav odnos ima sa francuskim novinarima.
“Pod jedan, ovde nema Crvene zvezde, tako da je to prednost Francuske (haha). Druga stvar, ne znam francuski, ne pričam puno, pa oni misle da sam mnogo pametan“, uz osmeh kaže Vujošević koji dodaje da dobro sarađuje sa pomoćnik i prevodiocem Ognjenom Rebićem.

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana kaže da je ispratio poslednjih nekoliko utakmica crno-belih u Jadranskoj ligi.
“Mislim da ta opasnost od ispadanja nije baš bila tako realna, mada je bilo kritičnih momenata. Vidim da se situacija malo stabilizovala. Ipak, nadam se da niko neće da bude zadovoljan da to ostane na ovom nivou, odnosno da Partizan postane klub iz senke, neko ko nije na nivou Zvezde. Nadam se da će u selekciji igrača i ambicijama za naredne sezone postojati obaveze i želje kakve sam ja imao, a voleo bih i slične rezultate“, istakao je on.

Prema njegovim rečima crno-beli ne bi smeli da se navikavaju na male i lake ciljeve.
“Ako se govori o nekoj FIBA Ligi šampiona, ideja da se pozove Partizan sigurno nije došla na osnovu ove sezone, već prethodnih rezultata. To Partizan mora da shvati kao priliku. Sada postoji jedno veliko olakšanje od neke opasnosti i rasterećenost od pritiska izazvanim tom opasnošću. Međutim, bilo bi opasno uživati u prosečnosti“, rekao je Vujošević.

Trofejni stručnjak na kraju je dodao i da koncept za koji se Evroliga zalaže u ratu sa FIBA, na duže staze može samo da donese štetu košarci.
“Taj koncept Evrolige gde se 12 klubova diže iznad svih ostalih sa 10-godišnjim ugovorima, štetan je za evropsku košarku. Ne mogu da razumem motive takvog ponašanja, to je na duže staze autodestruktivno“, zaključio je Vujošević.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grobari Milici

14.02.2016 22:28

Covek je genijalac.

ODGOVORITE