Video: Džekov gol sa posvjetom kćerkici Uni!

Napadač Rome Edin Džeko poslije dugo vremena bio je strijelac u četvrtoj uzastopnoj pobjedi "vučice" u italijanskoj Seriji A.

Fudbal 13.02.2016 | 15:20
Video: Džekov gol sa posvjetom kćerkici Uni!

Rimljani su slavili u Modeni nad ekipom Karpija u okviru 25. kola, a kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine je postigao drugi pogodak u 84. minutu poslije asistencije Egipćanina Mohameda Salaha.

Posljednji put je bio strijelac u dvoboju protiv Bolonje 21. novembra, pa mu je sinoć pao ogroman teret s leđa nakon gola Karpiju, koji je proslavio u "stilu Frančeska Totija" sa palcem u ustima, aludirajući da je nedavno postao otac djevojčice Une.

Već u sljedećem napadu, "Dijamant" je idealno uposlio Rađu Naingolana, kojem je slovenački golman Vid Belec odbranio udarac, a Mohamed Salah "odbijanac" pospremio u mrežu.

Nakon susreta, na društvenim mrežama, Džeko je gol posvetio ćerki.

Svi u taboru Rome, oduševljeni su pobjedom i povratkom na treće mjesto na tabeli, ali i činjenicom da je centarfor "zmajeva" prekinuo golgeterski post.

"Uradili smo mnogo dobrih stvari. Uspjeli smo da pronađemo snagu, a primjer je Edin Džeko, koji je uz ostale igrale, jako važan za našu igru", rekao je između ostalog trener Rome Lućano Spaleti.

"Ekipa ga je pratila bolje nego ranije. Džeko je došao iz Engleske gdje je navikao da igra u formaciji 4-4-2 i da uz sebe u napadu ima još jednog saigrača. Nije lako naviknuti se na takvu promjenu. Jake ekipe poput Napolija, Juventusa, Fiorentine bez problema se transformišu iz jednog modela u drugi. Salah? Ponekad ne daje loptu svojim saigračima na vrijeme i dosta smo se šalili na njegov račun. Međutim, protiv Karpija je napravio savršenu asistenciju za Džeka, koji mora platiti večeru ekipi", dodao je Spaleti.

Rađa Naingolan je prezadovoljan jer se Džeko poslije dugo vremena upisao u listu strijelaca.

"Zaslužili smo pobjedu i dugo smo čekali na Džekov gol. Srećan sam jer je prekinuo post. U ovom trenutku, stvarno mu je bio potreban pošto je u posljednje vrijeme bio malčice utučen".

 

Komentari / 0

Ostavite komentar