EP: Futsaleri Srbije jure istorijsku medalju od 18:30!

Futsal reprezentacija Srbije u Beogradskoj areni igra protiv Kazahstana meč za treće mesto na prvenstvu Evrope i prvu medalju u istoriji.

Fudbal 13.02.2016 | 14:40
EP: Futsaleri Srbije jure istorijsku medalju od 18:30!

Selektor Srbije Aca Kovačević smatra da je Kazahstan ekipa za respekt, ali da će njegovi igrači učiniti sve da pobede i osvoje medalju.

"Kazahstan je selekcija za svaki respekt, ključni igrač Leo neće igrati zbog kartona, dok im je kapiten povređen. Ipak to ništa ne mora da znači. Učinićemo sve da se bronzanom medaljom oprostimo od naše publike", rekao je Kovačević.

Sjajni golman Miodrag Aksentijević ističe da ekipa, uprkos velikoj iscpljenosti posle poraza od Rusije u polufinalu, i dalje ima snage i motiva da se izdigne.

"Bronza se osvaja, a srebro dobija posle poraza. Još jedan motiv za nas, bili bismo presrećni da osvojimo bronzu, kao i cela nacija. To bi bila prava nagrada", jasan je Aksentijević.

Reprezentativac Aleksandar Živanović kaže da je u polufinalu propuštena velika šana, ali da je i polufinale sjajn rezultat.

"Moramo da podignemo glavu gore i 'pokidamo' za treće mesto", izjavio je Živanović.

Reprezentacija Srbije u futsalu biće kompletna za duel sa Kazahstanom pošto se od povrede oporavio Mladen Kocić.

Jedan od najboljih futsalera Srbije Mladen Kocić oporavio se od povrede koju je zaradio u meču sa Rusijom i biće spreman da pomogne svojim saigračima u misiji osvajanja medalje u današnjem duelu sa Kazahstanom (18.30).

On je propustio poslednje minute utakmice sa Rusijom, što se vidno osetilo i na terenu, ali je fizička povreda prema rečima lekara zalečena. Nadamo se da su "namestili i glavu".

"Mladen Kocić je bio na snimanju, da ustanovimo da nije u pitanju neka unutrašnja povreda mišića, i po svemu sudeći nije, izgleda da je sve u redu i da će biti spreman za utakmicu. Da mu poželimo da bude MVP prvenstva, jer je svojim igrama to zaslužio", kazao je selektor Aca Kovačević za "Večernje novosti".

Za razliku od Srbije, Kazahstan neće biti kompletan. Brazilac Leo je zaradio dva žuta i zato će propustiti meč, dok Sulejmanov neće igrati zbog povrede kolena. U tim će se međutim vratiti golman Igita koji praktično učestvuje u igri, dribla, izleće, skoro kao njegov imenjak u fudbalu.

"Orlovi" su na kraju zaslužili da ih puna "Arena" još jednom pozdravi, a i bronzana medalja bi bila velika nagrada za momke koji su tokom ovih desetak dana "izginuli" na terenu.

Utakmica između Srbije i Kazahstana igra se od 18.30 sati, dok se u finalu od 21 sat sastaju Španija i Rusija.

Komentari / 0

Ostavite komentar