Voriorsi, tim o kom "Pop" neprestano razmišlja...!

Stručnjak sa klupe San Antonija predvodiće najbolji sastav Zapadne konferencije na ovonedeljnom Ol Staru, pa je to bio povod da "sedne" i porazgovara malo sa medijima koje voli da izbegava.

Košarka 14.02.2016 | 11:40
Voriorsi, tim o kom "Pop" neprestano razmišlja...!

Šampion iz prethodne sezone je u novoj zaigrao i još bolje.

Zabeležili su Voriorsi rekordno dobar start, a onda su ih sačekali dueli sa najvećim rivalima. Baš protiv tih najjačih timova oni su zaigrali svoju najbolju košarku i sa neverovatnom lakoćom "tukli" timove od kojih su mnogi pomislili da će pomutiti planove trenerima Luku Voltonu i Stivu Keru.

Baš od San Antonio Spursa se očekivalo da će svojom košarkom odgovoriti na spektakularnu košarku, to se nije videlo. Trener Greg Popovič je morao da "pruži ruku" i čestita protivniku na ubedljivoj pobedi od trideset razlike...

Mnogi bi kritikovali način na koji igra njegov najveći protivnik na Zapadu, ili bi pokušali da nađu način da diskredituju uspehe koje oni beleže, međutim...

"Više vremena sam proveo razmišljajući o Golden Stejtu nego što sam razmišljao o bilo kom drugom protivniku za čitavu moju karijeru", kazao je Popovič zaradio ESPN u petak.

Nije retko da se od nekih košarkaških stručnjaka čuje i da Golden Stejt igra dosadnu košarku, da su ubili draž košarke, neki su otišli toliko daleko da su poručili da je Stef Kari kriv za propast ovog sporta. Pokušavaju mnogi da ospore, ali kada to kaže Popovič..

"Oni su zaista zabavni. Kupio bih ulaznicu za njihove utakmice i gledao ih kako igraju. Kada vidim kako 'lopta cirkuliše', postanem ljubomoran na njih. Kada vidim kako se izbore za 'slobodne' šuteve za tri poena, i šutiraju ih daleko više od svih u ligi, to je zaista inspirišuće. To je sjajna košarka", kazao je Greg Popovič o svojim rivalima.

San Antonio će se još dva puta sastati sa Golden Stejtom u regularnom delu sezone, dok svi već očekuju da upravo ovo bude finale Zapadne konferencije.

"Ja zaista uživam u njihovoj igri. Pokušate da ih zaustavite, ali su oni u nekom smislu "nerešivi" zbog raskoša talenta koji poseduju. Nisu to samo Stef Kari i Klej Tompson koji pogađaju trojke, Drejmond Grin je raznovrtsan igrač", kazao je Popovič i dodao.

"Svi njihovi igrači mogu da dodaju, skaču i šutiraju. I još se kapiraju...", zaključio je Popovič.

Komentari / 0

Ostavite komentar