Kranjec slavio nakon tri godine!

Slovenački ski skakač Robert Kranjec trijumfovao je na prvom takmičenju u letovima u norveškom Vikersundu u okviru Svetskog kupa.

Ostali sportovi 13.02.2016 | 09:40
Kranjec slavio nakon tri godine!

Kranjec je do prvog trijumfa posle više od tri godine, a šestog u karijeri, došao ukupnim skorom od 432,8 boda, zahvaljujući letovima od 236 i 239,5 metara.

Drugo mesto, sa nešto više od tri boda zaostatka, zauzeo je domaći skakač Kenet Gangnes, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Japanac Norijaki Kasai.

Vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa Peter Prevc zauzeo je četvrto mesto.

Prvo takmičenje u Vikersundu menjalo je odložene letove iz Osla od prošlog vikenda, a obeležila ga je velika borba Kranjeca i Gangnesa. Norvežanin je bio vodeći posle prve runde, ali je u nastavku nekadašnji svetski šampion u letovima leteo za četiri i po metra duže pa je zasluženo slavio.

Kasai je bio već daleko na trećem mestu, pretekavši Prevca i Austrijanca Mihaela Hajbeka zahvaljujući boljem drugom letu. Hajbek je morao da se zadovolji šestim mestom, iza sunarodnika Štefana Krafta, a ispred trojice Norvežana – Andreasa Stjernena, Johana Andrea Forfanga i Danijela Andrea Tandea, dok je deseti bio Zeverin Frojnd iz Nemačke.

Prevc na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa sada ima 1.374 boda, a prate ga Frojnd sa 907 i Gangnes sa 850.

Svetski kup se nastavlja u subotu novim ski letovima u Vikersundu.

Komentari / 0

Ostavite komentar