BL: Šalke pao u Majncu!

U duelu pretendenata za nastup u evropskim kupovima između Majnca i Šalkea bolji je bio domaćin na otvaranju 21. kola Bundeslige.

Fudbal 12.02.2016 | 23:45
BL: Šalke pao u Majncu!

Majnc je u prvom meču 21. kola Bundeslige vezao tri pobede u prvenstvu i istovremeno prekinuo mini seriju od dva trijumfa Šalkea! Takođe se i revanširao gostima za poraz u prvom delu sezone u Gelzenkirhenu.

Prvu šansu na utakmici u petak uveče imali su domaći fudbaleri, tačnije Džon Kordoba u šestom minutu dvoboja na "Kofas Areni". Kolumbijac je prošao kao brzi brzi voz kroz odbranu i šutirao, ali je odlično odbranio golman gostiju iz Gelzenkirhena Ralf Ferman.

Šest minuta kasnije njegov kolega iz Majnca Loris Karuis odbranio je udarac Leona Gorecke sa ivice kaznenog prostora, nakon odličnog prodora defanzivca Šalkea i reprezentacije Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca.

Golman gostiju je prvi kapitulirao u 33. minutu, nakon što je posle odbijene lopte na ivicu šesnaesterca natrčao defanzivac Majnca Gaetan Busman i pogodio donji desni ugao - 1:0.

U nastavku je Šalke praktično već u prvom napadu stigao do izjednačenja - Maks Majer je poslao upotrebljivu loptu u kazneni prostor, a tamo je prihvatio Junes Belhanda i prosledio u donji desni ugao Majncove mreže - 1:1.

Ipak, da bodovi ostanu "kod kuće" pobrinuo se u 79. minutu kapiten domaćina Julian Baumgartlinger, koji je posle šezdesetak utakmica u dresu Majnca postigao svoj prvi pogodak u Bundesligi. Idealan centaršut uputio je Junuz Mali, a Austrijancu je preostalo da se pokloni za 2:1.

Majnc se 10. pobedom u prvenstvu bodovno izjednačio sa Šalkeom, iako su plavi ostali na četvrtom mestu zbog bolje gol razlike.

Bundesliga 21. kolo

Petak

Majnc - Šalke 2:1 (1:0)

/Busman 33, Baumgartlinger - Belhanda 46/

Subota (15.30)

Verder Bremen - Hofenhajm

Darmštat - Bajer Leverkusen

Borusija Dortmund - Hanover

Štutgart - Herta

Volfsburg - Ingolštat

Keln - Ajntraht (18.30)

Nedelja

Hamburger - Borusija Menhengladbah (15.30)

Augsburg - Bajern (18.30)

TABELA: Bajern Minhen 53, Borusija Dortmund 45, Herta 35, Šalke (+1) 33 , Majnc (+1) 33, Borusija Menhengladbah 32, Bajer Leverkuzen 32, Volfsburg 27, Keln 26, Ingolštat 26, Štutgart 24, HSV 23, Augzburg 21, Ajntraht 21, Darmštat 24, Verder 19, Hofenhajm 14, Hanover 14.

Komentari / 0

Ostavite komentar