EL: Teo nosio ''Armiju'' do trijumfa nad Olimpijakosom!

Srpski plejmejker najefikasniji u pobedi CSKA nad njegovim nekadašnjim timom Olimpijakosom.

Košarka 12.02.2016 | 21:15
EL: Teo nosio ''Armiju'' do trijumfa nad Olimpijakosom!

Derbi kola igrao se u Moskvi, a bez obzira na to što nije bila u pitanju "rezultatska klackalica" i to što je Olimpijakos vodio samo jednom na utakmici, ne može da se kaže da je CSKA lako obezbedio petu pobedu u TOP16 fazi.

CSKA - OLIMPIJAKOS 92:85 (18:15, 23:18, 25:28, 26:24)

Baš iz razloga što su Moskovljani znali da ne smeju da se opuste jednog trenutka i da dozvole igračima poput Spanulisa i Printezisa da svojim "ludim potezima" vrate Olimpijakos u život, Itudisova ekipa je bila maksimalno koncentrisana i samo jednom dozvolila gostima da "vode kolo".

Zanimljiva je i jedna statistička kategorija. Naime, Moskovljani su izveli čak 35 slobodnih bacanja, dok je Olimpijakos izveo 21, a većina ih je bila u poslednjoj četvrtini.

Održavali su "nadu" igrači OIimpijakosa u finišu meča, igralo se koš za koš, da bi trojka Miloša Teodosića osam sekundi pre kraja meča i definitivno rešila meč.

Bivši plej tima iz Pireja je bio najefikasniji u CSKA sa 21 poenom, ali je većinu postigao sa slobodnih bacanja (1/3 za 2, 3/7 za 3 i 10/11 za 1), a svoj tim je predvodio i u asistencijama. Zabeležio ih je pet. Osim njega odličan je bio i Nando de Kolo, naročito u drugom poluvremenu, a za 28 minuta na parketu zabeležio je 19 poena, takođe većinu sa slobodnih bacanja.

Kada su u pitanju gosti, kod njih se upisalo svega šest košarkaša.

Najefikasniji je bio Jorgos Printezis sa 19 poena i 9 skokova, dok je Danijel Heket dodao 17. Otelo Hanter i Vasilis Spanulis su postigli po 15. Upisali su se još i Lodžeski sa 10 i Strouberi sa 9 poena. Milutinov nije uspeo da dođe do poena za 4 minuta na parketu.

Ekipi CSKA-a je ovo bila peta pobeda, dok je Olimpijakos sada na skoru 3-4.

Komentari / 0

Ostavite komentar