Priča - Antonio Kasano: Debeljuca i seks zavisnik!

Možda je bio jedan od najvećih promašaja Real Madrida u 21. veku, ali to nije uništilo duh Antonija Kasana koji bi, čini se, danima mogao da govori o svom privatnom i profesionalnom životu. Bez dlake na jeziku.

Fudbal 14.02.2016 | 23:00
Priča - Antonio Kasano: Debeljuca i seks zavisnik!

Bez dlake na jeziku.

Upravo takav je Antonio Kasano bio kroz čitavu svoju karijeru i to ga je "uvalilo" u mnoge neprilike. Nikada nije razmišljao da njegovi postupci vode do nekih potencijalnih problema, a što je stariji to mu je lakše da pogleda na taj "tinejdžerski" deo života u dvadesetim i da kaže: "Pogrešio sam".

Ona detinjasta strana Kasanovog lika kao da govori da je to što govori sve poluiskreno, odnosno da se apsolutno ne kaje za to što je imao prosečnu karijeru za talenta njegovog kalibra. Zašto? Zato što mu je u tom periodu života bilo lepo.

I kako da ga krivite...

Kada je na debiju za Real Madrid već posle tri minuta "dizao ruke u vazduh" i slavio svoj pogodak sa navijačima, mnogi su pomislili - pa Kapelo je za pet miliona evra dobio čudo. Ovo će biti napadač koji će Realu doneti mnogo titula.

Ali, i oni koji su to pomislili se nadaju da neko nije prisluškivao njihove misli.

Za dve godine u Real Madridu Antonio Kasano je ostavio užasan utisak, gotovo veteransku verziju "svog klona iz Rome", a za to vreme u glavnom gradu Španije ugojio se više kilograma nego što je postigao golova.

"Bio sam u 'neobranom grožđu' u Romu pod trenerom Lućanom Spaletijem. Onda me je pozvao moj trener Bronceti i kazao: 'Antonio, da li želiš da potpišeš za najveći klub na svetu?'".

Kasano nije ni znao šta se podrazumeva pod tim pojmom...

"Upitao sam ga, čekaj, na koji klub misliš? Odgovorio je 'Real', a ja sam mu poručio 'Daj ***ebi Ernesto!'. Odmah je dotrčao do moje kuće i dao mi slušalicu, a sa druge strane je bio Florentino Perez. Nisam mogao da kažem ne Realu. Svi bi platili da igraju sa 'galaktikosima' kakvi su Zidan, Figo, Raul, Bekam, Guti..."

Ali, kada je potpisao za Real Madrid to se za Kasana činilo kao "the end".

"Imao sam 93 kilograma kada sam došao...", poverio se novinaru Kasano.

"Bio sam bukvalno zavisan od hrane. I još uvek jesam. Što kaže moj prijatelj, kada jedeš lepu hranu - ugojiš se. Imao sam prijatelja u hotelu u Mirasijera, u kom smo bili pre utakmica, a za 200 do 500 evra on mi je i posle 22 časa u sobu donosio hranu koju sam hteo. Problem je bio što nije bio tu na gostovanjima..."

Ali, nije u pitanju bila samo zavisnost od hrane...

"Imao sam devojku kada sam stigao u Madrid, ali posle mesec dana... Postao sam zavisnik od seksa. Znate, kada ste dvadesetogodišnjak i volite devojke kao ja, želite to svakoga dana. Ja sam bio Kasano, igrač Real Madrida! Da sam se bavio nečim drugim, niko me ne bi ni pogledao... Ma ni moja majka!", našalio se Kasano.

"Dobar sam čovek, ali nisam neki lepotan".

Da li je bar seks pomogao da igraš bolje?

"U Real Madridu nije. Nisam bio u timu, imao sam deset kilograma viška. U Romi, međutim...", zagonetan je bio Kasano.

Ispričao je sve novinaru lista "AS" Antonio Kasano, o tome kako se ponašao van terena i u kakvom je stanju bio kada je potpisao za "kraljevski klub", ali na pitanje zašto nije uspeo u ovom klubu ponudio je drugačiji odgovor.

"Na terenu je bio ili Robinjo ili ja. Počeo sam dobro, upisao se u strelce, ali kada dođeš u Madrid možeš da biraš između dve stvari: ili da budeš sa svojom porodicom i fokusiraš se na fudbal, ili da se ponašaš kao idiot".

A, ti Antonio? Koji si ti put odabrao?

"A ja sam bio idiot. Samo idiot može da se ponaša tako kako sam ja u Realu, nisam shvatio da sam u najvećem klubu na svetu. Kajem se, prirodno je da se čovek oseća tako, ali sam se opet dobro proveo".

Hajde ipak malo da pričamo o fudbalu i tvojim tadašnjim saigračima...

"Uvek kažem da sam igrao sa dvojicom od petorice najboljih fudbalera svih vremena. Zizu i Ronaldo. Ali, takođe mislim da je Guti "namestio glavu" da je mogao da bude jedan od najboljih fudbalera ikada. Bio je igrač sa druge planete..."

Zinedin Zidan je krajem prošle godine preuzeo ekipu Real Madrida od Rafaela Beniteza i već mu svi predviđaju blistavu budućnost kao treneru.

"Skidam kapu tom čoveku. I kao igraču i kao čoveku. On recimo nikada nije govorio na treningu, samo je slušao: za godinu i po dana čovek je tri puta otvorio usta, a kada je to radio svi bi stali sa svojim aktivnostima i slušali šta priča".

Za kraj, kako si "ispao" iz prvog tima? Zašto te je Kapelo oterao?

"Svi kažu da je to bilo jer sam ga imitirao, ali nije istina. Imao sam nesuglasica sa njim kad smo gostovali Kserezu. Pobedili smo 3:1, a ja sam se bez veze zagrevao 45 minuta Poludeo sam. Ali, razumem ga u potpunosti, bio je u pravu..."

KARIJERA
Karijeru je počeo u rodnom Bariju, da bi pod budno oko skauta došao posle partija u Romi. Za 118 utakmica postigao je 39 golova, a onda prešao u Real Madrid. Dva gola u Primeri za dve godine, a potom selidba u Sampdoriju gde je "oživeo" karijeru. "Plesao" je još u Milanu, Interu i Parmi dok se ponovo nije preselio u Sampdoriju prošle godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar