Grbić: Podnio sam ostavku, ona nije prihvaćena!

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je podneo ostavku na tu funkciju, ali da ju je predsednik Odbojkaškog saveza Aleksandar Boričić odbio.

Ostali sportovi 13.02.2016 | 18:20
Grbić: Podnio sam ostavku, ona nije prihvaćena!

Grbić je ostavku podneo posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, pa se prvi put od 1992. godine naša reprezentacija neće naći na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri.

Pod Grbićevim vođstvom, srpski odbojkaši su osvojili srebro u Svetskoj ligi i ispali u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, pre debakla u Berlinu.

“Poslao sam svoju ostavku Aleksandru Boričiću jer nisam ispunio zadatak koji mi je zadao. Međutim, on je samo odmahnuo glavom i rekao: ‘Prestani da se zavitlavaš, ne prihvatam tvoju ostavku, ostaješ na klupi do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine’. Naravno, ako tim ne bude igrao dobro i ne bude postizao dobre rezultate, otići ću ranije jer je dobrobit reprezentacije najvažnija”, istakao je Grbić.

Grbić iza sebe ima tek jednu i po sezonu u ulozi trenera i svestan je da mora još mnogo toga da nauči.

“Osećam odbojku, znam sve o odbojci, ali moram da naučim još mnogo o njoj kao trener. Jer, nije isto biti igrač i trener, sada to jasno vidim. Uvek polazim od sebe. Odmah posle neuspeha u Berlinu, počeo sam da razmišljam u čemu je bio problem. Najlakše je bilo uperiti prstom u igrače i reći da nisu odigrali dobro. Ali, bili smo zajedno tamo i oni ne mogu da promene svoju igru ako ja ne promenim nešto u svom pristupu”, naglasio je Grbić.

Komentari / 0

Ostavite komentar