Ne bojimo se Dodika i neka nam ne prijeti

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak odbacio je kao netačne optužbe predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da „ide po svijetu i priča protiv Republike Srpske“ te naglasio da su najveći izdajnici Republike Srpske oni koji su je opljačkali.

Bosna i Hercegovina 12.02.2016 | 17:41
Ne bojimo se Dodika i neka nam ne prijeti

- Moram reći da Dodik laže. Gdje god dođem s ponosom kažem da sam iz Republike Srpske i pričam najljepše o Srpskoj. Čini mi se da bi Dodik želio da najljepše pričam i o njemu, ali nažalost to nije moguće, jer je on simbol jedne nakaradne politike, koja je ekonomski upropastila Srpsku i donijela nezapamćen nivo korupcije, rekao je Crnadak u izjavi novinarima u Banjaluci.

Najavio je da će, upkos Dodikovim optužbama, da radi svoj posao pošteno i učestvuje u svemu onome što je dobro za Republiku Srpsku.

-Neka Dodik ne šalje prijetnje ni meni, ni drugim kolegama iz Savjeta ministara, jer se mi njega ne bojimo. Te prijetnje nas ne dotiču, kao da ih nije ni rekao, istakao je Crnadak.

Oni koji su, kako je dodao, opljačkali Republiku Srpsku, njen budžet, narod, banke i preduzeća su „pljunuli na nju“.

- To su najveći izdajnici u Srpskoj. Čini mi se da ćemo vrlo brzo i vidjeti ko su ti ljudi, naveo je Crnadak.

Ponovio je stav da je mehanizam koordinacije dobar za Republiku Srpsku te sadrži sve potrebno da se zadrže njena prava.

Pozvao je premijerku Srpske Željku Cvijanović da konkretno kaže šta to ne valja u mehanizmu kooridnacije, jer, kaže, u svojoj izjavi to nije precizirala.

- Ako ima nešto što ne valja ugradićemo u mehanizam kooridnacije, ali odgovorno tvrdim da je dobar za Republiku Srpsku. O mehanizmu koordinacije postojala je komunikacija između dva entitetska premijera i predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i neka oni o tome govore, rekao je Crnadak.

(Agencije)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

DAJ IGORE

12.02.2016 17:06

ŠTA SE STALNO OSVRĆETE NA NJEGA, RADITE POŠTENO I NA KORIST I SRPSKOM ALI I DRUGIM NARODIMA U BIH I NE BOJTE SE JER NEMATE ČEGA.

ODGOVORITE
Name

posten

12.02.2016 17:27

Crnadek kaze da je mehanizam kordinacije dobar za Srbsku al Dodik da nevalja.. Zato tesko nama, jer Dodik je jos uvijek glavni Baja. Neda on da nam bude bolje.

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

12.02.2016 17:38

Srozao se Baja na najnize grane ravan je obicnoj seoskoj tracari i to je politicar bruka.

ODGOVORITE
Name

Miro

12.02.2016 17:41

Zalosno je sto se sve svodi na srpsko-srpski sukob. Ljudi, otvorite oci!

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.02.2016 17:45

Samo napred koga briga sta lopov govori.Hrabro i jako.Pokazite da ga se ne bojite.Rtrs ga dize u nebesa

ODGOVORITE
Name

VETERAN

12.02.2016 18:17

DA, ALI ŽALOSNA ČINJENICA JE DA MU NIKO NIŠTA NE MOŽE I DA GA SAMO MEĐUNARODNA ZAJEDNICA MOŽE OTJERATI TAMO GDJE MU JE MJESTO

Name

blbl

12.02.2016 18:16

Treba organizovati REFERENDUM o sistemu koordinacije. kad vec imamo 3 komada nek bude i cetvrti pa sva odjednom obaviti.Moze i peti o vodovodu i kanalizaciji jer cujem da je pukla cev vodovodna negde na strcevici i niko je ne popravla dok se referendum ne odrzi.

ODGOVORITE
Name

Mikailo

12.02.2016 20:24

Milorad Dodik je seoski politicar ciji nivo je svadja sa novinarima i to po mogucnosti zenama.

ODGOVORITE
Name

Deki Trn

12.02.2016 20:24

Samo rokaj Boske.

ODGOVORITE