Video - Tomić o derbiju: Dosta je sličnosti sa 2007. godinom!

Trener Partizana o predstojećem meču protiv Zvezde, radu na pripremama, pojačanjima i razlozima zbog kojih Kleo ove zime nije stigao u Humsku.

Fudbal 15.02.2016 | 23:40
Video - Tomić o derbiju: Dosta je sličnosti sa 2007. godinom!

Fudbaleri Partizana vratili su se sa priprema na Kipru, gde su kroz sedam kontrolnih provera prošli bez poraza (pet pobeda).

Ekipa Nenada Tomića radiće u Beogradu do početka drugog dela prvenstva, kada će 21. februara gostovati OFK Beogradu. Odmah potom, 27. februara, šampion Srbije dočekaće na svom stadionu Crvenu zvezdu, koja mu trenutno "beži" 26 bodova.

Šef struke crno-belih ističe da dobro zna koliko bi taj trijumf značio navijačima, ali i ekipi, kojoj nalazi dosta sličnosti sa situacijom u kojoj se našao tim koji je početkom 2007. pobedio Zvezdu u gostima 4:2.

Ipak, u razgovoru o tom meču, trener Partizana i "spušta loptu".

"Od trenutka kad sam pristao da dođem u Partizan, duel sa komšijama mi prolazi kroz glavu, međutim apsolutno ništa, ni Partizanu, ni meni, ne zavisi od te utakmice. S druge strane, 150. večiti derbi igraće se u okolnostima koje su, sa Partizanove tačke gledišta, slične onima iz februara 2007. kada smo slavili na 'Marakani' 4:2, posle ogromnog bodovnog zaostatka za crveno-belima, promene trenera, zimske rekonstrukcije tima i uspostavljanja novog sistema igre. Deluje slično... Neki detalji se podudaraju, nadam se da će rezultat opet biti u našu korist. Voleo bih da se istorija ponovi", rekao je Tomić, a prenosi TV Partizan.

Prelazni rok u klubu iz Humske, a i u celoj zemlji, protekao je u senci sage u vezi sa ugovorom Andrije Živkovića i njegovim odstranjivanjem iz ekipe. Nagovešteni su i odlasci još nekoliko igrača, a trener Partizana nagovestio je još promocija.

"Razmišlja se o pojačanjima, ali je januarski prelazni rok specifičan, nije u njemu lako ostvariti sve planirano. Bilo bi neumesno prema igračima koji su sa nama da govorim o imenima, ali neke stvari koje smo započeli želimo da završimo. Čelnici kluba dobro znaju o kome se radi, nema potrebe da im javno šaljem poruke".

Ipak, mladi trener jeste javno progovorio o jednom igraču...

"Komunicirao sam tokom prelaznog roka sa dosta igrača, jedan od njih je Kleo, imao je ogromnu želju da dođe, ali porodica je odlučila drugačije. Kasnije je došla ponuda koju nije mogao da odbije. To ne menja ništa u mom odnosu prema Brazilcu, želim mu sve najbolje u karijeri, svima nam je ostao u lepom sećanju".

Kako će izgledati Tomićev Partizan?

"Znam koliko je teži Partizanov grb na prvenstvenom nego na meču kontrolnog karaktera. Učiniću sve da budemo dostojanstveni, energični, da poštujemo sudiju, rivala i navijače i da kao ekipa budemo spremni na sve faze igre. Ne samo napadačku. Naravno da želimo da budemo ofanzivni, međutim, ako je potrebno branićemo se sa 11 igrača. Napadačemo sa šest, sedam. Nadam se da će ovaj tim i svi ljudi oko njega ubediti navijače da radimo dobro za Partizan"

Za sada je jasno da u ekipi neće biti Andrije Živkovića, koji trenira odvojeno od prvog tima.

"Konopac se zateže do jednog trenutka, a onda dođe momenat kad ne može više, pa pukne. Došlo se do lošeg rešenja za sve strane, za Andriju, za Partizan i mene kao trenera. Klub je učinio sve što je u njegovoj moći"

Šef struke crno-belih otkrio je da mu pripremni mečevi nisu definitivno odredili stavove o ekipi.

"Ima pozicija gde sam u dilemi. Ne bih ulazio u pojedinačne analize. Apsolutno ništa nije gotovo. Dosta igrača su imali statuse koji se u se u međuvremenu promenili. Zadovoljan sam novajlijama, povukli smo prave poteze njihovim angažmanima. Reč je o igračima različitih godina i iskustva, Brazilac Everton je formiran i lakše može da se privikne na zahteve u Srbiji, dok je Gogui iz Obale Slonovače za tako nešto potrebno vreme".

Ime predvodnika tima je poznato. Kao i prethodnih godina.

"Apsolutni lider ovog tima je Saša Ilić. U svakom smislu. To je fiksirano. Ne bih pridavao značaju ko će mu biti zamenik ili nositi traku kad ale ne bude na terenu, ali Jovanović svakako može da pomogne na tom planu. Takvi igrači su oni koji bi trebalo da budu trenerova desna ruka, sa kojima bih imao najbliži odnos", podvukao je Tomić.

Komentari / 0

Ostavite komentar