"Nejmar neće u Real, on nije Juda''!

Legenda Barse veruje da Brazilac neće ponoviti "grešku" nekih svojih prethodnika u klubu.

Fudbal 15.02.2016 | 12:00
"Nejmar neće u Real, on nije Juda''!

Prelazak Luiša Figa iz Barselone u Real uzdrmao je 2000. Španiju i Evropu. Malo je transfera odjeknulo kao taj iz dva razloga - jer je dres Katalonaca zamenio opremom najljućeg rivala i jer je prešao kao slobodan igrač, kad mu je istekao ugovor.

Ove zime ponovo se spekuliše da bi gnev navijača prvaka Evrope mogao da bude razbuđen selidbom još jednog svog ljubimca - Nejmara na "Bernabeu".

Iako nijedna strana nije zvanično govorila o tome i iako je čak i Brazilac javno odbacio tu mogućnost, jer ima ugovor sa Barsom do 2018, praktično ne prođe dan da neko u Španiji ne iznese neki novi detalj te sage u nastajanju

Jedan od onih čija se poruka glasno čula je i Hristo Stoičkov (50), legendarni Bugarin koji je devedesetih sedam godina bio igrač Barselone.

Osvajač Zlatne lopte 1994, petostruki šampion Primere i prvak Evrope iz 1992. poručio je da Nejmar neće izdati svoj klub, bocnuvši pritom Figa bez pominjanja imena, uporedivši ga sa Judom Iskariotskim.

"Verujem da će Nejmar osvojiti Zlatnu loptu u Barseloni. Neće biti još Juda. Pametan je momak i zna da je ovo njegov tim", izjavio je Bugarin.

Stoičkov i Figo bili su dve sezone saigrači na Nou Kampu. Portugalac (43) doselio se u Španiju 1995, kada je Bugarin otišao iz Barselone u Parmu, ali se iz Italije i vratio u "blaugranu" već sledećeg leta i ostao do 1998.

Komentari / 0

Ostavite komentar