Zvezda i Parker idu pred FIFA-u?!

Spor oko ponašanja problematičnog fudbalera Crvene zvezde mogao bi da stigne i do Ciriha.

Fudbal 15.02.2016 | 23:00
Zvezda i Parker idu pred FIFA-u?!

Upozorenja iz Slovenije o tome da Džošua Parker nije fudbaler koji revnosno izvršava svoje obaveze, a pritom i ne nadoknađuje to suvim kvalitetom, bila su uzaludna, ali ispostaviće se utemeljena.

Crvena zvezda nastavlja da bije bitku sa nezadovoljnim Englezom, koji sada preti da će se obratiti čelnicima FIFA u Cirihu.

Nabrajati Parkerove gafove od kada je pre 13 meseci stigao u Crvenu zvezdu iz slovenačkih Domžala sada je već ozbiljno gubljenje vremena i energije, a poslednji u nizu vezan je za nenajavljeni, ko zna koji po redu, put u London.

Zapravo, Zvezda nije imala problema sa njim samo u dva perioda – kada su igrači bili na odmoru prošlog leta i kada je Parker bio na šestomesečnoj pozajmici u škotskom Aberdinu, prošle jeseni. Ali, kada se vratio, vratila se i glavobolja za čelnike crveno-belih...

Za nenajavljeno četvorodnevno odsustvo sa individualnih treninga u Beogradu, Zvezda je Parkera kaznila oduzimanjem deset odsto od godišnje plate što nezvanično iznosi oko 9.600 evra.

Ali, kapiten reprezentacije Antigve i Barbude (odakle je poreklom, ali je rođen u Engleskoj), odlučio je da uzvrati!

"Parker je suspendovan jer nije imao dozvolu kluba da ode u London, već nas je samo obavestio", rekao je poslovni direktor crveno-belih Stefan Pantović za "Večernje novosti.

"Disciplinski postupak završio se novčanom kaznom u visini deset odsto plate. Igrač je uložio žalbu o kojoj će odlučivati naš drugostepeni organ, Upravni odbor Zvezde, pa ćemo videti kakva će odluku doneti. Čim se ekipa vrati sa Kipra, Parker će biti priključen timu".

Ipak, Parker ima drugačiju verziju priče.

"Mnogo je bilo propusta kluba u ovom postupku. Prvo, od isteka moje pozajmice klub me je ostavio van ekipe, ne dozvoljavajući da radim svoj posao. Drugo, u slobodnom danu sam otišao u London da vidim bolesnog sina koji je dobio astmu, ali mi je policija na aerodromu uzela pasoš da ga zameni, jer je na jednom mestu bio oštećen", rekao je.

"Vratili su mi ga posle tri dana, pa sam se tada i vratio u Beograd. Drugi pasoš Antigve ne nosim u Evropi. Treće, dispcilinski postupak je vođen mimo mene, a visina novčane kazne je baš onolika koliko mi Zvezda trenutno duguje", objasnio je Parker.

Kaže, pravni savet je potražio u Asocijaciji fudbalera Engleske.

"Kompletnu papirologiju sam poslao u London, a onda su mi oni, posle pregleda, rekli da se klub ogrešio o mene. Zatim su me uputili na Mirka Poledicu, predsednika Srpskog sindikata. Uložena je žalba i sada čekamo odluku kluba. Ceo slučaj će ići na FIFA ako treba, a nadam se da se to neće dogoditi. Ja sam miran, ništa nisam loše uradio i za sve imam papire", zaključio je Parker za "Novosti".

Crvena zvezda je Parkeru ponudila prodaju u drugi klub, pa zatim i raskid ugovora, što brzonogi napadač ne krije, ali objašnjava zašto je sve odbio...

"Ponuđen klub i uslovi mi nisu odgovarali, zato sam odbio. Ako bi mi našli bolji klub, prihvatio bih", rekao je i zaključio:

"Ali sada nemam bolje i zato sam ovde. Tačno je da mi je uprava ponudila da mi plati što duguju i da dobijem papire, ali se to događalo u cajtnotu prelaznog roka. Pa, gde da nađem novi klub za dan? Imam ugovor, živim od fudbala, hranim porodicu. I dalje ne bežim od dogovora sa klubom, ali bio bi red da se prema meni ophode kao prema ostalim profesionalcima i omoguće mi da radim sa ekipom. A, ne da pričaju kako ih ucenjujem. Fudbal je posao, mora da se poštuje ugovor".

Čini se da je na potezu Upravni odbor Crvene zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar