Blijeda Ana nekako prošla u polufinale Sankt Peterburga!

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale WTA turnira u Sankt Peterburgu.

Tenis 12.02.2016 | 17:00
Blijeda Ana nekako prošla u polufinale Sankt Peterburga!

Ivanovićeva je u četvrtfinalu savladala ukrajinsku teniserku Katerinu Kozlovu sa 2-0, po setovima 6:1, 7:5.

Nakon što je rutinski dobila prvi set sa dva brejka ne dozvolivši rivalki da je ugrozi, u drugom setu Ivanovićeva je uprkos ranom brejku popustila, pa je Kozlova uspevala da joj parira. Na kraju je ipak presudio kvalitet u korist naše teniserke.

"Nisam imala dovoljno težine u svojim udarcima, lopte su bile kratke i ona je to iskoristila. Posle sam počela da ulazim više u teren i budem agresivnija i to je donelo rezultat", rekla je Ivanovićeva.

Naša teniserka će nakon 177. u sledećoj rundi igrati protiv 16. na svetu Roberte Vinči, druge nositeljke turnira. Srpkinja i Italijanka su se do sada sastajale devet puta, a Ivanovićeva vodi 6-3. Poslednji put su igrale pre tri godine u Karlsbadu, kada je Ana slavila u tri seta.

"Biće težak meč, igra odlično u poslednje vreme, igrala je i finale US opena, igrala je dobro i danas težak meč, biće dosta kretanja, ona dobro udara loptu. Ja inače igram agreisvan tenis, uživaću na terenu, nadam se dobrim udarcima i dobrom meču", zaključila je Ivanovićeva.

Za drugo polufinale Sankt Peterburga bore se Benčić-Pavljučenkova i Cibulkova-Kasatkina.

Sankt Peterburg je treći WTA turnir iz serije Premijer ove godine, nakon Brizbejna koji je osvojila Viktorija Azarenka i Sidneja gde je slavila Svetlana Kuznjecova.

Turnir u Rusiji je novi u kalendaru, a nagradni fond je 753.000 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar