Bošković više nije selektor rukometašica Srbije!

Jedan uzdržan, svi ostali za smenu!

Ostali sportovi 11.02.2016 | 21:40
Bošković više nije selektor rukometašica Srbije!

Selektor je odbijao da ponudi ostavku, Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije je odbio da prihvati njegov izveštaj, pa je Saša Bošković razrežen sa mesta kormilara naše ženske reprezentacije.

Kako navode Večernje novosti jedan član UO je bio uzdržan, a svi ostali za smenu selektora zbog koga su nacionalni tim prethodno napustile četiri najbolje srpske rukometašice: Andrea Lakić, Dragana Cvijić, Sanja Damnjanović i Katarina Tomašević.

Bošković je na selektorskoj funkciji bio od 2011. godine, 2013. je osvojio istorijsko srebro na Svetskom prvenstvu u Srbiji, potom doživeo debakl na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj gde su njegove izabranice eliminasane u prvoj fazi, dok su na planetarnoj smotri u u Danskoj, na kojoj su igrale samo zahvaljujući specijalnoj pozivnici, stigle do osmine finala.

Srpske dame, podsećaju Novosti, 9. i 13. marta igraju treće i četvrto kolo kvalifikacija za EP protiv Češke, a do izbora novog selektora (verovatno u junu), tim će voditi pomoćnik Živojin Maksić i ostatak aktuelnog stručnog štaba.

Komentari / 0

Ostavite komentar