Lajpcigov projekat zvani - Liga šampiona!

Lajpcig za trenera plaća 10.000.000?! Red Bulov klub već je započeo kampanju stvaranja moćnog tima koji bi naredne sezone trebalo da se bori za sam vrh Bundeslige.

Fudbal 14.02.2016 | 10:40
Lajpcigov projekat zvani - Liga šampiona!

RB Lajpcig igra najbolji fudbal u svojoj kratkoj, sedmogodišnjoj istoriji! Lider nemačke Cvajte vezao je čak 11 pobeda i niko u klubu više ne dovodi u pitanje plasman u Bundesligu.

Red Bulov klub ima ogromne ambicije, konačni cilj je plasman u Ligu šampiona, tako da su čelni ljudi ovog mladog kolektiva već počeli da kuju ozbiljne planove za iduću sezonu. Lajpcig je prvi na tabeli, od trećeplasiranog Nirnberga ima čak osam bodova više, što je uz trenutnu formu, i neosporni kvalitet za ovaj nivo takmičenja garant plasmana u elitu.

Prema pisanju nemačkih medija RB Lajpcig prvo želi da angažuje trenera s kojim će u dogovoru angažovati pojačanja, a onda napasti velike rezultate. Bild i Kiker tvrde da je prva želja gazde kluba Ditriha Matešica aktuelni šef struke Augzburga Markus Vajncerl. Perspektivni stručnjak je nedavno produžio ugovor sa Bavarcima, što svakako otežava eventualni transfer, ali isti izvori navode da je Lajpcig čak spreman da plati obeštećenje za pomenutog trenera i to između pet i deset miliona evra?! I ovaj podatak, ukoliko je tačan, govori o ambicijama kluba, ali i o finansijskoj moći budućeg bundesligaša.

Kao što je poznato u nemačkoj osim Bajerna i Volfzburga praktično nijedan klub u Nemačkoj do sada nije izdvajao astronomske cifre ni za fudbalere, a kamoli trenere, pa bi ovo predstavljalo pravi presedan.

Lajpcig sa klupe trenutno vodi iskusni vuk Ralf Rangnik, međutim, on će se na kraju sezone povući i posvetiti isključivo direktorskom mestu u sportskom sektoru.

Inače, Lajpcig je u prethodne dve godine mnogo ulagao u mlade igrače - ukupno je potrošeno preko 42.000.000 evra. Stigli su Davi Zelke iz Verdera za 8.000.000 evra, Damari je plaćen Austriji 7.000.000, Nukan Bešiktašu 5.000.000, Masimo Bruno Anderlehtu 5.000.000, Forsberg Malmeu 3.700.000. Za ovog potonjeg Liverpul je letos bio spreman da plati čitavih 10.000.000, ali odgovor je bio - ne. Još jedan podatak koji govori o ambicijama ovog kluba.

Na stranu to što je Red Bul u poslednje vreme potpuno digao ruke od Salcburga i okrenuo se novom projektu iz Lajpciga...

Komentari / 0

Ostavite komentar