Šešelj traži ukidanje Haškog tribunala

Srpska radikalna stranka zahtijeva da Srbija uputi inicijativu Savjetu bezbjednosti UN da Haški tribunal što prije bude ukinut i da se svi preostali Srbi vrate u Srbiju, rekao je danas lider radikala Vojislav Šešelj.

Srbija 11.02.2016 | 20:00
Šešelj traži ukidanje Haškog tribunala

Šešelj je naveo da Srbija treba da traži da se u Srbiju vrate i oni koji su poslati na izdržavanje kazne jer su u najvećem broju slučajeva osuđeni bez ikakve krivice.

On je na konferenciji za novinare rekao da je general Zdravko Tolimir ubijen u Haškom tribunalu tako što mu nije pružena adekvatna i blagovremena medicinska pomoć i dodao da traži da Tolimir bude sahranjen uz sve državne i vojne počasti, bez obzira što ga je antisrpski Haški tribunal osudio.

Šešelj je rekao da je Tolimir uhapšen 2008. godine i u Hag doveden polumrtav, jedva se kretao i bio je u veoma teškom stanju, a pretrpio je nekoliko moždanih i srčanih udara, saopšteno je iz SRS.

"Haški tribunal se pre četiri meseca oglušio o zahtev Vlade Srbije da general Tolimir bude pušten u Srbiju radi lečenja i na taj način doprineo pogoršanju njegovog zdravstvenog stanja, što je dovelo do smrtnog ishoda", naveo je Šešelj.

Šešelj je istakao da je Tolimir osuđen uprkos tome što nije bio sposoban da prati sopstveno suđenje i da se adekvatno brani.

"Stav srpskih radikala je da Zdravko Tolimir nije bio povezan sa zločinima koji su mu stavljeni na teret i da je bez ikakve krivice osuđen na doživotnu robiju", rekao je Šešelj.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

11.02.2016 23:10

Др. Војислав Шешељ је потпуно у праву. Хашки СУД треба укинути а све СРБе вратити У Отаџбину. СРБијс је издала своје витешке синове и зато Генерала Здравка Тлимира као и све друге ХАШКЕ МУЧЕНИКЕ треба сахранили са војним и државним почастима.

ODGOVORITE
Name

Tako jeee

12.02.2016 00:06

Zivio govornik ebo ga odbornik

Name

Probajte

12.02.2016 19:34

Ko zna,mozda i uspete.Dugo ih poznajete znate njihove slabe tacke.

ODGOVORITE