Kinezi se opet počastili: ''Ukrali'' i Oskara Kardoza!

Trabzon ostaje bez najboljeg igrača!

Fudbal 13.02.2016 | 11:20
Kinezi se opet počastili: ''Ukrali'' i Oskara Kardoza!

U danu kada je transfer Ezekijela Lavecija u Hebej vest dana na fudbalskoj pijaci, Kinezi su privoleli još jedno poznato ime da Evropu zameni za njihov megalomanski poduhvat. U Kinu se seli i paragvajski napadač Oskar Kardozo iz Trabzona.

Turski mediji tvrde da je Trabzon prodao Kardoza u Šandong za 5.500.000 evra. Potvrde transfera nema kao ni detalja igračevog dogovora sa Kinezima, ali sve podseća na transfere koje su prethodnih dana realizovali klubovi iz najmnogoljudnije zemlje sveta. Inače, za Šandong igraju Brazilci Žil, Žusilej i Tardeli. Žil je standardan na spisku selektora Dunge, Tardeli je povremeni član reprezentacije, a Žusilej je dva puta igrao za Selesao.

Kardozo će biti četvrto poznato ime iz turske Superlige koje će ove zime krenuti put Kine. Pre njega je Bešiktašov štoper Ersan Gunul prešao u Hebej za 7.000.000 evra, potom je Stefan Mbija iz Trabzona takođe pojačao Hebej, da bi i Burak Jilmaz iz Galatasaraja u transferu teškom 8.000.000 evra otišao u Peking Guam.

Ni tu nije kraj. Najavljuje se da Kinezi žele Lukasa Podolskog i Veslija Snajdera iz Galate, a za holandskog plemejkera jedan neimenovani klub nudi 12.000.000 evropskih novčanica.

Dakle, nije kraj. Nastaviće se...

Komentari / 0

Ostavite komentar