Analiza: Zašto Kleo nije došao u Partizan?!

Kakvoj se to reprizi istorije nadaju u Humskoj i šta će se desiti do kraja prelaznog roka? Ivan Tomić uverava da ni crno-beli, ni on kao trener, ne zavise od ishoda jubilarnog 150. večitog derbija.

Fudbal 11.02.2016 | 22:00
Analiza: Zašto Kleo nije došao u Partizan?!

Došla su četvorica, traži se (makar) još jedan. Posle Marka Jovanovića, Bojana Šaranova, Evertona Luiza i Sedrika Gogue, Partizan će u završnici prelaznog roka, koji ističe u petak, pokušati da osveži tim još jednim novajlijom. U navalnom delu ekipe.

Crno-beli tragaju za napadačem i(li) ofanzivnim vezistom, ali kako je propala šansa za angažman Sejdube Sume (Slovan, Kacija), a pregovori sa Dinom Endoluvom (Anortozis) prekinuti još u začetku, šanse za realizaciju nisu preterano velike.

Doduše, postoje.
"Razmišlja se o pojačanjima, ali je januarski prelazni rok specifičan, nije u njemu lako ostvariti sve planirano", pojasnio je Ivan Tomić, trener kluba iz Humske 1 . "Bilo bi neumesno prema igračima koji su sa nama da govorim o imenima, ali neke stvari koje smo započeli želimo da završimo. Čelnici kluba dobro znaju o kome se radi, nema potrebe da im javno šaljem poruke".

Jedno ime je, ipak, nemoguće preskočiti. Reč je o Gabrijelu Kleu, koji je odbio ponudu da se vrati u Partizan, pod obrazloženjem da mu supruga i tek rođeno drugo dete nisu spremni na dalek put, ali je posle toga, očito, promenio stav, jer je potpisao za Peking Guan, našeg trenera Aleksandra Stanojevića.
"Komunicirao sam tokom prelaznog roka sa dosta igrača, jedan od njih je Kleo, imao je ogromnu želju da dođe, ali porodica je odlučila drugačije. Kasnije je došla ponuda (iz Kine, op. au) koju nije mogao da odbije. To ne menja ništa u mom odnosu prema Brazilcu, želim mu sve najbolje u kariejru, svima nam je ostao u lepom sećanju".

Kleo se zauvek uselio u srca Grobara, između ostalog, zbog golova u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i u večitom derbiju. Jedan takav, svakako specijalni, jer je reč o jubilarnom 150. čeka Ivana Tomića već u drugom prolećnom kolu.
"Ne mogu da kažem da sam pomno pratio dešavanja u Crvenoj zvezdi, nisam ni imao vremena, ali znam ko je došao, imam sliku igračkog kadra kojim naš rival raspolaže. Od trenutka kad sam pristao da dođem u Partizan duel sa komšijama mi prolazi kroz glavu, međutim, apsolutno ništa, ni Partizanu, ni meni, ne zavisi od te utakmice".

S druge strane, 150. večiti derbi igraće se u okolnostima koje su, sa Partizanove tačke gledišta, slične onima iz februara 2007, kad je Parni valjak slavio na Marakani 4:2, posle ogromnog bodovnog zaostatka za crveno-belima, promene treneram zimske rekonstrukcije tima i uspostavljanja novog sistema igre. Deluje slično....
"Neki detalji se podudaraju, nadam se da će rezultat opet biti u našu korist. Voleo bih da se istorija ponovi", optimista je Ivan Tomić, koji će zvaničan debi na klupi Partizana imati 20. februara na gostovanju OFK Beogradu.

NULTA TOLERANCIJA ZA DEBELE, BEZ POLEMIKE O BABOVIĆU

Stigli su Valeri Božinov i Ismail Beko Fofana na pripreme sa po pet kilograma viška, ali su zahvaljujući specijalnom režimu ishrane uspeli da "doteraju" liniju tokom boravka na Kipru.
"Donekle su se doveli u red. Na neki način im toleriše to što je bilo, jer im ja nisam bio trener. Da jesam, znali bi u kakvom stanju da dođu na prozivku. Tad bi važio princip "nulte" tolerancije. Obojica moraju da reše određene stvari ako hoće profesionalno i ozbiljno da se bave fudbalom", rekao je Tomić.

Trener Partizana nije hteo da uzvraća na primedbe šefa sturke Vojvodine, Nenada Lalatovića, kako je "sramota" kako se poneo prema doskorašnjem zameniku kapitena Stefanu Baboviću.
"Poštujem sve kolege, ali ne bih ulazio u polemiku", kratko će Tomić.

Komentari / 0

Ostavite komentar