Kraj sage! Laveci odbio Šangaj, izabrao drugu ponudu i...

...postao četvrti najplaćeniji fudbaler na svetu! PSŽ zaradio 6.000.000 evra za obeštećenje!

Fudbal 13.02.2016 | 08:40
Kraj sage! Laveci odbio Šangaj, izabrao drugu ponudu i...

Sada je i definitivno završen posao: Ezekijel Laveci nastavlja karijeru u Kini. Skoro svi evropski mediji prenose informaciju da je dugo najavljivani transfer završen, ali ne u Šangaj Šenhua koji ga je jurio danima. Laveci će karijeru nastaviti u Hebeju.

On je četvrto veliko pojačanje novog kineskog prvoligaša za kojeg su donedavno igrali Nenad Milijaš i Miroslav Radović. Pre Lavecija su došli Žervinjo (Roma), Stefan Mbija (Trabzon) i Gael Kakuta (Sevilja).

Iako se čekalo da Laveci potpiše za Šangaj, odlučio se za Hebej. Zašto? Zbog ponude koja se ne odbija. Argentinac je sa kineskim klubom potpisao dvogodišnji ugovor vredan 13.000.000 evra po sezoni koji sa bonusima mogu da narastu na 15.000.000 evra godinje. Ako ostvari bonuse, El Počo će biti četvrti najbolje plaćeni igrač na svetu. Ispred njega će biti samo Kristijano Ronaldo, Leo Mesi i Geret Bejl. Iza njega su Runi, Falkao (koji je doduše smanjio primanja u Čelsiju), Ibrahimović… Podsetimo da mu Šangaj nudio Laveciju “samo” 10.000.000 evra po sezoni.

Pari Sen Žermen će na ime obeštećenja inkasriati 6.000.000 evra što je odličan posao s obzirom da bi Laveciju za pet meseci istekao ugovor i otišao bi bez obeštećenja.

Ovo samo može da znači i da nam Šangaj Šenhua sprema transfer bombu do kraja prelaznog roka koji se u Kini završava 26. februara.

Komentari / 0

Ostavite komentar