Analiza: Murinjov novi Mančester Junajted se gradi iz temelja!

Prva želja je dirigent iz Madrida! Nema dileme da Posebni stiže na klupu Crvenih đavola umesto Van Gala, dobiće trogodišnji ugovor vredan skoro 60.000.000 evra, ali i odrešene ruke.

Fudbal 15.02.2016 | 22:40
Analiza: Murinjov novi Mančester Junajted se gradi iz temelja!

Više se ne postavlja pitanje sudbine Luja van Gala. Razlog zbog kojeg Holanđanin nije dobio otkaz usred sezone je taj što je Mančester Junajted dogovorio dolazak Žozea Murinja na kraju prvenstva. Portugalac će preuzeti Junajted što je bila i davnašnja želja Aleksa Fergusona, a zaradiće skoro 60.000.000 evra za tri sezone.

Već se spekuliše i spiskom potencijalnih pojačanja. A prvo pojačanje bi trebalo da stigne u kancelariju. Murinjov zahtev je na Old Traford dođe sportski direktor madridskog Atletika - Andrea Berta.

Do sada je sve konce u Junajtedu vukao Ed Vudvord, ali njegova stolica se sada opasno ljulja. Vudvord je u Mančester došao 2005. sa Glejzerima kada su Amerikanci preuzeli klub. Imao je odrešene ruke prethodnih godina, ali posle odlaska Aleksa Fergusona je zagrizao zalogaj koji ne može da sažvaće. Promašaj sa Mojesom, loši rezultati, promašaji u transfer politici sa Falkaom i Di Marijom... Sada i Van Gal.

Mančester Junajted je pre desetak godina bio najmoćniji i najbogatiji klub sveta. Međutim, taj ugled i status polako krčmi, a Vudvordove odluke su uzrok toga. I možda bi Amerikanci i oprostili direktoru sportske rezultate, ali to kao direktnu posledicu donosi finansijske neuspehe. A svi znamo koliko su Ameri alergični na novac. Samo prethodnog ponedeljka, akcije Mančester Junajteda su na berzi pale za ukupno 10.000.000 evra. Od novembra, vrednost Mančester Junajteda je pala za 20 odsto!

Zato je potreban neko ko će odmah da promeni stvari. Murinjo jeste takav profil stručnjaka, ali mora da ima široka ovlašćenja što u saradnji sa Vudvordom ne bi bio slučaj.

Što se igračkog kadra tiče, ostrvski mediji prenose da će Murinjo prvo raditi na čišćenju svlačionice i da prvo želi da vidi leđa Maruanu Felainiju i Huanu Mati.

Komentari / 0

Ostavite komentar