Najava: Zvezda – Cedevita, treći čin, prvi u Evroligi!

Košarkaši Crvene zvezde od 20 časova dočekuju Cedevitu u sedmom kolu Top 16 faze Evrolige.

Košarka 11.02.2016 | 17:40
Najava: Zvezda – Cedevita, treći čin, prvi u Evroligi!

Crveno-beli do sada imaju po tri pobede i poraza, dok su Zagrepčani ostvarili dva trijumfa i četiri poraza.

U oba dosadašnja meča ove sezone, u okviru ABA lige, slavila je Cedevita, koja sada u Beograd dolazi oslabljena neigranjem Arapovića, Babića i Žorića.

"Cedevita je slavila u Pioniru u ABA ligi, ali nije osetila pravi ritam Pionira. Mi ćemo se zato potruditi da na impulsu atmosfere koja se očekuje potražimo put do pobede", kaže trener Zvezde Dejan Radonjić.

Plejmejker crveno-belih Stefan Jović kaže da njegov tim mora da analizira prethodne mečeve sa Cedevitom.

“Dobro se poznajemo, oni igraju sjajno, pogotovo su bili dobri protiv Darušafake u Istanbulu, a i generalno igraju bolje u Evroligi ove sezone. Znamo šta moramo da uradimo, da eliminišemo sve greške iz našeg meča u ABA ligi u januaru“.

Trener Zagrepčana Veljko Mršić kaže da se njegov tim već navikao na odsustvo nekih igrača.

"Idemo u istom sastavu u kojem smo bili u Ljubljani. Ovo nam je već treća utakmica u tom sastavu i malo se privikavamo, tako da nema nikakvih novosti, niti će biti potrebna neka prilagođavanja. Znamo da je Zvezda u Evroligi kod kuće izgubila samo od Fenerbahčea dva puta, a sve drugo su dobili. Imaju izuzetan domaći teren. Igrali smo s njima već dva puta ove sezone i dobro ih znamo. Odbrana će biti veoma važna“, rekao je Mršić.

Iako je Cedevita ove sezone Zvezdu savladala dva puta, kapitan Miro Bilan kaže da su domaći favoriti.

“Očekuje nas vrlo teška utakmica i svi znaju da oni u Evroligi imaju fantastičnu atmosferu u dvorani. Odlično igraju i imali su velikih pobjeda ove sezone protiv velikih protivnika. Oni favoriti, ali cilj nam je da držimo utakmicu što duže u egalu i da pokušamo još jednom da napravimo iznenađenje“.

Hala Pionir, 20 sati, Zvezda – Cedevita.

Grupa E:

četvrtak:
20.00 Fenerbahče – Unikaha
20.00 Cedevita – Crvena zvezda

petak:
17.00 Lokomotiva – Darušafaka
20.45 PAO – Efes

Tabela: Fenerbahče 6-0, Lokomotiva 4-2, Efes 3-3, Crvena zvezda 3-3, PAO 3-3, Unikaha 2-4, Cedevita 2-4, Darušafaka 1-5.

Komentari / 0

Ostavite komentar