Kup: ''Ludilo'' u Bordou, Zlatan začas ''otkačio'' Lion...!

Ludilo u Bordou: Produžeci, sedam plus i transformacija Kanarinaca u ptice grabljivice! Nant posle trilera i 120 minuta vatrometa savladao Bordo – 4:3! Ibrahimović za četiri minuta štiklirao Lion! Sveci slavili s 3:0, Šveđanin postigao dva gola u kratkom vremenskom periodu sredunom drugog poluvremena.

Fudbal 11.02.2016 | 00:30
Kup: ''Ludilo'' u Bordou, Zlatan začas ''otkačio'' Lion...!

Kakav meč u Bordou! Kakav triler i dešavanja atipična za francuske terene. Posle silnih preokreta Nant je uzdignutih ruku napustio teren rivala i vratio se kući kao četvrtfinalista Kupa Francuske.

Posle 120 minuta borbe Kanarinci su na obe plećke oborili Bordo – 4:3. Meč je u regularnom delu završen remijem (2:2), a onda je u produžetku proradio tandem gostiju Audel i Bedoja.

Videli smo na delu zašto trener domaćina Vini Sanjola grozničavo traži pojačanja u odbrani. Nant je poveo u šestom minutu posle katastrofalnog poprečnog pasa jednog od defanzivaca domaćina. Kriveli je doneo izjednačenje u 22.minutu, a posle gola Pokoa Kanarinci nisu podigli ruke u znak predaje. Čekali su svoj trenutak i pogodili u 66.minutu za remi.

Prava uzbuđenja viđena su u produžetku. Bordo je ponovo poveo, ali su ratničkim nervom gosti preokrenuli rezultat.

Na mala vrata u narednu rundu plasirao se Sent Etjen. Troa je uspela da izbori remi posle 90 minuta (1:1), ali je trofejni klub stigao do pobede Pjera Gabrijela. Lorijan je furioznom igrom u drugom poluvremenu deklasirao Sar Union.

Ibrahimović za četiri minuta štiklirao Lion! Sveci slavili s 3:0, Šveđanin postigao dva gola u kratkom vremenskom periodu sredunom drugog poluvremena.

Poigrava se PSŽ u francuskoj ligi, ali se poigrava i u Kupu Francuske. Očekivali su svi veći otpor Liona u osmini finala i u okršaju koji se igrao pod reflektorima Parka Prinčeva, ali od toga nije bilo ništa. Držali su se gosti do poluvremena, ali je u drugom poluvremenu Zlatan Ibrahimović s dva gola za četiri minuta presudio gostima, a posao je samo dovršio Adrijan Rabio iz očiglednog ofsajda - 3:0 (0:0).

Imao je PSŽ prednost u posedu lopte, uputio više šuteva ka golu protivnika i to mu je donelo rezultat. Možda Parižani nisu bili toliko nadmoćni kao što rezultat pokazuje, ali su svakako zaslužili da prođu dalje.

Ako je neko i pomislio da je Ibrakadabri ponestalo magije u kopačkama samo je trebalo da se zavali u fotelju i posmatra velikog Šveđanina kako grudima daje gol u 63. minutu, a potom i kako četiri minuta kasnije na asistenciju Moure lagano rešava situaciju sa golmanom Lopesom. Može se slobodno reći - rutinski.

Ibra je tri minuta po postizanju drugog gola napustio igru, a tačku na celu priču stavio je Rabio, ali treba reći iz očiglednog ofsajda. Ipak, to ne menja mnogo.

KUP FRANCUSKE - OSMINA FINALA:

St Malo - Gazelek Ajačio 1:2 (1:0)

Granvil - Burg an Bres 1:0 (0:0, 0:0)

Sošo - Monako 2:1 (1:1)

Sreda:

Sar Union – Lorijan 0:4 (0:0)
/Ženoa 51, Fofana 74, Barthelme 81, Ženoa 89/

19.00 Troa - Sent Etjen 1:2 pro - 1:1 (0:0)
/Nivet 78 – Tanane 62, Pjer Gabrijel 102/

Bordo – Nant 3:4 pro- 2:2 (1:1)
/Kriveli 22, Poko 51, Malkom 98 – Bamau 6, Sigporson 66, Audel 115, Bedoja 118/

PSŽ - Lion 3:0 (0:0)
/Ibrahimović 63,67, Rabio 75/

Četvrtak:

21.00 Trelisak - Marselj

Komentari / 0

Ostavite komentar