Kup: Bajern i Herta u polufinalu!

Fudbaleri minhenskog Bajerna i berlinske Herte plasirali su u sredu u polufinale nemačkog Kupa. Miler dve asistencije - Levandovski dva gola za Bajernovu rutinu, Herta među četiri posle 35 godina! Drugoligaši nisu mogli do podviga protiv Bavaraca i Stare dame iz Berlina.

Fudbal 11.02.2016 | 00:15
Kup: Bajern i Herta u polufinalu!

Herta i Bajern su se pridružili Borusiji Dortmund i Verderu u polufinalu Kupa Nemačke.

Bavarci su pobedom u Bohumu od 3:0 nastavili odbranu duple krune. Gvardiola se nije kockao i izveo je gtovo najjači sastav koji je imao na raspolaganju sa Nojerom, Alabom, Alonsom, Robenom, Kostom, Alkantarom, Milerom, Levandovskim… Pred 28.000 gledalaca, Bajern je rutinski savladao člana Cvajte.

Posle duplog pasa sa Milerom, Levandovski je otvorio vrata pobede laganom egzekucijom u 38. minutu. Potom je Miler promašio penal na isteku prvog poluvremena kada je Šimunek dobio crveni karton. Tačnije, golman Rimen mu je odbranio, ali se Miler odužio još jednom asistencijom u 61. minutu kada je proigrao Alkantaru za 2:0. Tačku na trijumf je stavio Levandovski golom u 90. minutu na asistenciju Vidala.

Među četiri najbolja je i Herta koja igra sezonu iznad svih očekivanja. Stara dama iz Berlina je slavila na gostovanju Hajdenhajmu 3:2 i posle 35 godina se plasirala u polufinale Kupa Nemačke! Sjajnu formu iz Bundeslige su preneli i na kup takmičenje. Tandem Vajzer - Ibišević je srušio nade momaka iz malog grada u Bavarskoj. Loše vreme i sneg su uticali na to da tribine ne budu ispunjene do poslednjeg mesta iako je stadion bio rasprodat.

Defanzivac Arne Fik je u 10. minutu pogodio mrežu kluba iz rodnog grada i izgledalo je da Hajdenhajm može do još jedne senzacije. Ali Ibišević je preokrenuo već do 21. minuta. Prvo je iskoristio centrašut Daride sa desnog krila i produženu loptu Vajzera u 14. minutu, a potom mu je Vajzer sedam minuta kasnije sjajno asistirao sa desnog krila. U 58. minutu je sve bilo gotovo kada je Haraguči postigao treći gol za goste. Hajdenhajmu nije mnogo značio pogodak Šnaterera iz penala u 82. minutu.

Bajern i Herta pridružili su se Borusiji Dortmund i Verderu iz Bremena koji su u polufinale ušli dan ranije.

Komentari / 0

Ostavite komentar