EL: Cedevita u Pioniru bez Babića i Žorića!

Šampion Hrvatske nastupiće i protiv Crvene zvezde Telekom bez trojice igrača na koje nije računala i u prethodnim kolima ABA lige.

Košarka 11.02.2016 | 17:00
EL: Cedevita u Pioniru bez Babića i Žorića!

Šampion Hrvatske ponovo dolazi na teren Crvene zvezde Telekom, gde je početkom 2016. slavio.

"Ovog puta, biće drugačiji ambijent", rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić u najavi veoma važne utakmice, zakazane za četvrtak u 20.00 časova.

Zagrepčani su uoči puta u Beograd razjasnili u kakvom sastavu stižu u Srbiju. Trener Cedevite Veljko Mršić otvoreno je poručio da će pred Delije istrčati tim u istom sastavu kao i u Ljubljani prošlog vikenda.

To znači da dres hrvatskog predstavnika neće nositi Luka Babić, Luka Žorić i Marko Arapović.

"To će biti naša treća utakmica bez povređenih igrača, pa neće biti potrebe da se dodatno prilagođavamo", izjavio je Mršić.

Najavljujući treći ovosezonski duel protiv Zvezde, hrvatski trener poručio je da među timovima nema tajni.

"Zvezda je izgubila samo dve utakmice kod kuće i oba puta protiv Fenerbahčea. Ove sezone smo već igrali dva puta u ABA ligi poznajemo ih jako dobro. Pokušaćemo da igramo najbolju moguću odbranu i videćemo šta će se dogoditi".

Centar Cedevite Miro Bilan ove sezone je najbolji igrač hrvatskog tima. Prema njegovim rečima, ključ pobede leži u čvrstoj igri do završnice.

"Igraćemo protiv tima koji poznajemo veoma dobro. Biće to izazovna utakmica. Zvezda ima odličnu podršku na domaćem terenu i već su pobedili mnogo dobrih timova u Evroligi ove sezone. Zbog naših povreda, trenutno nismo u idealnoj situaciji, ali daćemo sve od sebe. Domaćin je favorit. Da bismo stvorili sebi šansu da pobedimo, pokušaćemo da ostanemo 'u meču' što je duže moguće", podvukao je Bilan.

Parovi 7. kola :

Grupa E

u četvrtak:

Zvezda - Cedevita 20.00
Fenerbahče - Unikaha 20.00

u petak

Lokomotiva - Darušafaka 17.00
PAO - Efes 20.45

Tabela: Fenerbahče 6-0, Lokomotiva 4-2, Efes 3-3, Zvezda 3-3, PAO 3-3, Unikaha 2-4, Cedevita 2-4, Darušafaka 1-5.

Grupa F

u četvrtak

Himki - Real 18.00
Laboral - Bamberg 20.45

u petak

CSKA - Olimpijakos 18.45
Barselona - Žalgiris 21.00

Tabela: CSKA 4-2, Himki 4-2, Laboral Kuća 4-2, Brose Bamberg 3-3, Real 3-3, Olimpijakos 3-3, Barselona 2-4, Žalgiris 1-5.

Komentari / 0

Ostavite komentar