Tomić: Neću euforiju zbog rezultata sa priprema!

Zimske pripreme nagoveštavaju drugačiji Partizan nego što smo navikli jesenas, crno-beli su u sedam test mečeva slavili pet puta bez ijednog poraza.

Fudbal 11.02.2016 | 20:00
Tomić: Neću euforiju zbog rezultata sa priprema!

Iako pripremni mečevi sa drugorazrednim timovima iz Rusije, Belorusije, Rumunije i Kine nisu prava mera kvaliteta, nema sumnje da je Ivan Tomić doneo napredak u redove posrnulog šampiona.

Partizan zaostaje 26 bodova za najvećim rivalom Crvenom zvezdom, ali u Humskoj sa optimizmom čekaju nastavak Superlige.

"Ne želim da ulazim u euforiju zbog ovih rezultata", rekao je Tomić koji protiv OFK Beograda 20. februara neće moći da računa na sve prvotimce.

"Ima još vremena. Alen Stevanović sigurno ne može da igra zbog isključenja protiv Borca u završnoj jesenjoj rundi. Everton Luiz možda nosi neku suspenziju iz Sent Galena, tako da bi to još trebalo proveriti. U ovom trenutku je to bila ekipa koja je dobila veću minutažu, a da li će tako ostati zavisi od više faktora", dodao je trener crno-belih.

Partizan je u poslednjoj proveri pred poratak u Srbiju minimalnim rezultatom savladao ruskog drugoligaša Tosno.

"Jako sam zadovljan što se niko nije povredio, jer su ovakve utakmice, posle 15 dana priprema, najopasnije. Zadovoljan sam reakcijom igrača u pauzi, jer su Rusi u prvom, priznajem, bili bolji, uvek za korak brži od nas. U drugi deo smo ušli znatno kvalitetnije, ’probilo nas je’. Igrači su prevazišli fizičku krizu i u poslednjih pola sata bili neuporedivo bolji rival na terenu", dodao je Tomić.

Meč sa Tosnom obeležila je čvrsta igra na sredini terena, rival nije dozvoljavao crno-belima da lako razvija akcije.

"Kazao sam im da je ovo apsolutno savršena utakmica za kraj priprema. Bila nam je potrebna baš ovako tvrda ekipa, kao i meč u kome će se videti da smo u problemu. Tražio sam reakciju, momci su u svlačionici rekli svoje mišljenje i uspeli da nametnu naš stil", istakao je trener Partizana.

Crno-beli se u Beograd vraćaju krajem nedelje, a pre nastavka sezone će generalnu probu imati protiv svoje filijale Teleoptika.

Partizan na Kipru:
Tosno 1:0
Šahtjor 2:1
Volgar 2:2
Jongčang 2:0
Arsenal 1:0
UFA 0:0
Kluž 3:1

Komentari / 0

Ostavite komentar