FA kup: ''Čekićem'' po Klopu i Liverpulu u 121'!

Ogbona sprečio penale, Liverpul ispao iz FA Kupa! Vest Hem na svom terenu slavio sa 2:1 u ponovljenom meču šesnaestine finala nastarijeg kup takmičenja na svetu.

Fudbal 10.02.2016 | 13:20
FA kup: ''Čekićem'' po Klopu i Liverpulu u 121'!

"Nije gotovo dok debela dama ne zapeva“. Još jednom se ova fraza potvrdila kao tačna, a to je na svojoj koži sada osetio Jirgen Klop i njegov Liverpul u duelu sa Vest Hemom u ponovljenoj utakmici šesnaestine finala engleskog FA Kupa. Čekićari su slavili sa 2:1 u četvrtom ovosezonskom međusobnom duelu, a londonski klub treći put je pobedio Crvene sa Enfilda.

Igrali su se poslednji trenuci drugog produžetka na stadionu Vest Hema, kada je Anđelo Ogbona, nekadašnji fudbaler Torina i Juventusa, glavom pokupio centaršut Dimitrija Pajea i poslao loptu u mrežu.

Klop je na teren poslao kombinovani sastav, ali se on sjajno držao, međutim, Čekićari su na kraju zasluženo slavili iako je moglo da bude i drugačije.

Prštalo je na sve strane večeras na Apton Parku. Gledaoci su stvarno mogli da uživaju u utakmici punoj tempa, duela, trčanja, pa i prilika pred oba gola.

A Vest Hem je još jednom pokazao da pod vođstvom Slavena Bilića ume da igra protiv najvećih engleskih klubova, dok mu problem predstavljaju “manji“ dueli.

Kristijan Benteke je večeras mogao verovatno da postigne het-trik koliko je imao šansi. Nekoliko puta je izlazio sam pred golmana Darena Rendolfa koji je pokazao da se ne plaši velikog rivala.

Pogodio je u 16. minutu Džoi O’Brajen stativu, a u 34. minutu bio je isti ishod posle pokušaja Kutinja na drugoj strani. Stativu je pogodio i Dimitri Paje u 37. minutu.

Večeras su prvi na nove skočili domaći navijači i to u finišu prvog poluvremena, kada je Antonio iskoristio sjajnu asistenciju Enera Valensije.

Gosti iz Liverpula brzo su uzvratili. Posle samo tri minuta u nastavku utakmice Kutinjo je još jednom pokazao koliko dobro ume da izvede slobodan udarac.

Utisak je i da je domaća ekipa u 66. minutu oštećena za penal, pošto je Ilori oborio Valensiju u kaznenom prostoru. Sudija se, međutim, nije oglasio. Do kraja duel, Paje je još nekoliko puta testirao Simona Minjolea, ali bez uspeha.

Komentari / 0

Ostavite komentar