I Hrvati prodaju tržne centre Afrikancima

Kompanija Konzum, koja je deo koncerna Agrokor Ivice Todorića, pregovara sa južnoafričkim fondom Tauer Properti Fond Limitidom o prodaji trgovačkih centara.

Region 10.02.2016 | 15:40
I Hrvati prodaju tržne centre Afrikancima

Reč je o prodaji trgovačkog centra Sub Dubrovnik, u Župi Dubrovačkoj, za 28,7 miliona evra bez PDV-a, prenosi hrvatski Poslovni dnevnik.

Tauer Properti je na svom veb sajtu objavio da je sporazum o kupovini trgovačkih centara (Gračani Meridijan, dva Super konzuma i Sub Dubrovnika) na četiri lokacije - od kojih su dve u Zagrebu, i po jedna u Velikoj Gorici i Župi Dubrovačkoj, za 66,4 milijuna evra u završnoj fazi, navodi se u tekstu.

Akvizicija će biti zaključena u aprilu, a Konzum odmah potpisuje zakup istih na 12 godina. Zatim će, kako najavljuju iz Tauera, u Hrvatskoj registrovati podružnicu kao evropsku "ofšor" platformu za nova ulaganja, prenosi Poslovni.

Portal dodaje da i Dubrovački vjesnik piše da Agrokor privodi kraju pregovore o prodaji župske nekretnine južnoafričkom fondu za 28,7 miliona evra bez PDV-a.

"To je ukupna cena koju ovaj južnoafrički fond namerava da za kompaniju Sub Dubrovnik, koja je gradila SUB City, umanjen za dugove ove dubrovačke firme. Todorićeve kompanije ostaju u ovom prostoru i kao zakupci i upravnici prostora i to, ako se finalizira ova kupoprodaja, za još 12 godina".

Ove su informacije Dubrovačkom vesniku delom potvrdili i iz Agrokora, iz čije je Službe za odnose s javnošću stigao odgovor: "Konzum je u toku finalnih pregovora oko 'sale and lease back' saradnje s Tauer Properti Fond Limitidom za navedene nekretnine".

Dok se posao ne realizuje, a to se navodno očekuje tokom aprila, novih informacija o tome očigledno neće biti, piše Poslovni dnevnik.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Михаило

10.02.2016 19:01

СКЈ одувјек је давао својим поверљивог члановима партије потребне паре да они могу отворити на своје име разне фирме које су припадници "нове класе" после распада Југославије приватизовали!

ODGOVORITE
Name

vss

10.02.2016 19:59

Ovaj narod će tek za još 10 godina shvatiti šta je značila i koliko je valjala Jugoslavija.

ODGOVORITE
Name

Mihailo

10.02.2016 23:02

VSS, NARODU Jugoslavije Kako su RADILI tako i PROLAZE! DOSLO vrijeme vratio koko sto si pozobala!

Name

Ja

12.02.2016 08:25

Mihailo, prestani vise da prdis iz te Amerike!