Nova pravila na nadvožnjaku

Nakon završenog ispitivanja konstrukcije nadvožnjaka u Ulici Braće Pišteljića u Banjaluci, koji vodi ka “Vitamnici”, postavljena je nova saobraćajna signalizacija koja definiše režim odvijanja saobraćaja, odnosno saobraćajna pravila koja važe, a prema rezultatima navedenog ispitivanja.

Republika Srpska 10.02.2016 | 07:37
Nova pravila na nadvožnjaku

“Do sada je na snazi bila zabrana kretanja za vozila čija ukupna masa prelazi 25 tona, uz obavezu za sve učesnike da se kreću brzinom od 30 km/h. Novim režimom i dalje je na snazi zabrana kretanja za vozila čija ukupna masa prelazi 25 tona ali se zabrana kretanja brzinom većom od 30 km/h ne odnosi na sva vozila, već isključivo na ona čija masa je od 3.5 – 25 tona”, pojasnili su iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Ispitivanje konstrukcije nadvožnjaka, po nalogu Odjeljenja, obavio je Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

adženda

10.02.2016 09:34

Primijetio sam da je po Banjaluci postavljena masa znakova sa ograničenjem od 30 km/h. Ako se ne varam, u Zakonu o sigurnosti odvijanja saobraćaja, najmanja ograničena brzina u naseljenom mjestu može biti 40km/h. Manja ne može biti navedena, osim ako su u toku radovi na saobraćajnici. Ako je tako, onda su svi ti znakovi nezakonito postavljani. I ne vrijede.

ODGOVORITE