EP - Šou u Areni: Debitant, Kazahstan, izbacio šampiona, Italiju!

Kakaova selekcija sjajnom igrom, apsolutno zasluženo stigla do borbe za medalje - 5:2!

Fudbal 09.02.2016 | 23:15
EP - Šou u Areni: Debitant, Kazahstan, izbacio šampiona, Italiju!

Velika senzacija u Beogradskoj areni! Kazahstan je eliminisao aktuelnog šampiona Evrope Italiju u čevrtfinalu i za plasman u veliko finale boriće se sa Španijom, koja će baš kao i Azuri biti veliki favoriti u međusobnom duelu - 5:2 (2:0).

Ipak, uloga izrazitog favorita ništa nije donela Italijanima u ovom meču. Kazahstanici su psihološki izuzetno spremni ušli u ovaj okršaj, napali su Italijane, konstatno se njihovim napadima priključivao golman Igita, a ta hrabrost im se višestruko isplatila.

Izgleda da je Kakau dobro pročitao sve namere Roberta Meničelija. Napao je do sada nesavladive Italijane visokim presingom, preuzeo kontrolu igre, a onda u samo tri minuta postigao dva gola. Prvi je bio delo Lea, a drugi Žamankulova, koji se sjajno snašao na gol-liniji i prevario nesigurnog Mamarelu.

Na poluvremenu je bilo 2:0 za Kazahstance, ali je već u trećem minutu nastavka Fortino najavio veliku bitku u Areni. Međutim, samo što je lopta krenula sa centra Jesenamanov je povećao prednost Kakaove ekipe.

Azuri su u finišu meča krenuli svim silama, Kanal je u 37. minutu smanjio na 3:2, ali se sada već bivšem prvaku Evrope ponovo desilo isto. Nurgožin je svega šest sekundi kasnije razrešio svaku dilemu. Konačno, potpuni potpom zazorene Italije potvrdio je izuzetno raspoloženi Leo, koji je 27 sekundi pre kraja meča postavio konačan rezultat meča.

Dakle, poznati su parovi polufinala, koje je na programu u četvrtak. Za 18.30 zakazan je okršaj između Srbije i Rusije, dok od 21 čas igrajz Španija i Kazahstan.

Komentari / 0

Ostavite komentar