Verder ispada iz lige, ali ide po trofej u Kupu!

Pizaro je pravi kupolovac! Tim iz Bremena je prvi polufinalista, eliminisan Leverkuzen!

Fudbal 09.02.2016 | 22:00
Verder ispada iz lige, ali ide po trofej u Kupu!

Verder iz Bremena prvi je polufinalista nemačkog DFB kupa! Ekipa Viktora Skripnika grčevito se bori za opstanak u Bundesligi, ali u drugom domaćem takmičenju sigurno grabi ka finalu. Posle velikog iznenađenja u prethodnom kolu, kada su izbacili Menhengladbah na Borusija parku, momci iz Bremena napravili su novi podvig i eliminisali Bajer u Leverkuzenu - 3:1.

Lovac na kupove, veteran Klaudio Pizaro koji je do sada sedam puta igrao u finalu i šest puta podizao trofej bio je jedan od najboljih u pobedničkom timu i ponovo je postigao gol - 30. na 52. utakmici u ovom takmičenju. Priznaćete, učinak za svako poštovanje.

Leverkuzen je poveo pogotkom Čičarita iz penala, pošto je pre toga u šesnaestercu srušen snažni Kisling. Bio je to 22 pogodak iskusnog Meksikanca ove sezone koji je još jednom potvrdio da je jedno od najboljih pojačanja u Nemačkoj ove sezone. Gosti iz Bremena izjednačili su preko defanzivca Garsije, a onda se u 42. minutu dogodio verovatno ključni momenat na utakmici. Vendel je neoprezno startovao kao poslednji igrač odbrane u svom šesnaestercu i zaradio isključenje, a pomenuti Pizaro sa bele tačke doneo preokret svom timu.

Iako sa igračem manje Bajer je u nastavku imao više loptu u posedu, više napadao i pretio, sve dok u 82. minutu nije sevnula strašna kontra Verdera koju je završio Griliš i rešio sve dileme oko pobednika - 1:3.

DFB KUP - ČETVRTFINALE

Utorak:
Leverkuzen - Verder 1:3 (1:2)
/Čičarito 22pen - Garsija 31, Pizaro 42pen, Griliš 82/

20.30: Štutgart - Dortmund

Sreda:
19.00: Hajdenhajm - Herta
20.30: Bohum - Bajern

Komentari / 0

Ostavite komentar