Navijači Sevilje bijesni na Facija: Vrati Puertinu šesnaesticu!

Seviljisti zahtevaju od Argentinca da uzme drugi broj, a ostavi legendarni!

Fudbal 14.02.2016 | 20:40
Navijači Sevilje bijesni na Facija: Vrati Puertinu šesnaesticu!

Navijači Sevilje su razočarani i besni zvog činjenice da je štoper Federiko Facio po povratku u andaluzijski klub izabrao broj 16 na dresu, a da mu je klub to dozvolio!

Ovaj broj pripadao je pokojnom kapitenu Sevilje Antoniju Puerti, momku koji je preminuo u 22. godini od srčanog udara na utakmici protiv Hetafea u avgustu 2007. Od tada, pa sve do sada niko u klubu nije nosio njegov broj, ali je dolaskom Facija čuveni broj 16 opet aktiviran.

Puerta, lokalni momak iz Sevilje, bio je simbol ovog kluba i ljubimac domaće publike koja se pobunila zbog odluke čelnika kluba da Argentincu, na pozajmici iz Totenhema daju dres sa brojem 16.

Seviljisti smatraju da je ovo nepoštovanje prema klupskoj ikoni i da taj broj posebno ne zaslužuje stranac, bez obzira što je ranije Argentinac već nastupao za Sevilju. Zato mu na brojnim klupskim forumima savetuju da vrati šesnaesticu i uzme neki drugi broj.

U klubu strahuju i od rekacije navijača na nekom od narednih meču koji se igraju u Sevilji, jer Facio tek treba da se pojavi na „Sančez Pishuanu“ pred svojim navijačima, koji ga zbog broja 16 sigurno neće ljubazno dočekati.

Ako mu je uteha, još uvek neće morati na domaći teren jer ga u sledećem kolu, kada Las Palmas gostuje u Andaluziji, očekuje suspenzija zbog crvenog kartona protiv Selte u prethodnom meču.

Osim, ako ne promeni broj u međuvremenu…

Komentari / 0

Ostavite komentar