Bufon: Male su nam šanse protiv Bajerna!

Golman vicešampiona Evrope svestan da će ove sezone i četvrtfinale Lige šampiona biti ogroman "zalogaj".

Fudbal 10.02.2016 | 17:20
Bufon: Male su nam šanse protiv Bajerna!

Zima polako prolazi, a to znači da smo na pragu nastavka takmičenja u evrokupovima.

Već 16. i 17. februara na rasporedu su četiri utakmice osmine finala Lige šampiona, a jedan od derbija, Juventus - Bajern, igra se 23. februara (revanš 16. marta).

Podsećamo da direktne prenose utakmica i dalje možete ekskluzivno pratiti na TV Arena sport i preko interneta na portalu Kliksport.

Juve je prošle sezone mimo očekivanja dogurao do finala, izbacivši u "nokaut" fazi Borusiju iz Dortmunda, Monako i Real. Ovog puta mu žreb nije bio naklonjen, pošto je odmah izvukao Bajern, jednu od najkvalitetnijih ekipa u takmičenju, pri tom "gladnu" trijumfa nakon dve uzastopne eliminacije u polufinalu.

"Ako pričamo iskreno i objektivno, šanse Juventusa da u dva meča bude bolji od Bajerna su 20 do 25 odsto. Moramo naporno da radimo da bismo ih podigli na 40 ili 45 odsto", kaže Đanluiđi Bufon.

Njegov tim prošle godine je u finalu pružio jak otpor Barseloni, predvođenoj triom Mesi, Suarez, Nejmar (1:3). Do 68. minuta rezultat je bio 1:1.

"Poraz od Milana u finalu Lige šampiona (na penale, 2003. godine) mi je najgora uspomena u karijeri. Posle Barselone je bilo potpuno drugačije, bili smo ponosni".

Iako je nedavno napunio 38 godina, Bufon kaže da momenat okončanja karijere nije tako blizu.

"Hoću da branim za Juventus još dve sezone i da se povučem posle Svetskog prvenstva 2018".

Komentari / 0

Ostavite komentar