Injac izvrijeđala Devizni inspektorat

Direktorica Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavica Injac danas je zatražila odgovornost Deviznog inspektora Republike Srpske a njihov izvještaj o kontroli Balkan Investment Banke, koji u nastavcima objavljuje poslovni portal CAPITAL.ba, nazvala „gomilom tendencioznih gluposti“, a inspektore koji su ga pisali neznalicama.

Republika Srpska 09.02.2016 | 13:56
Injac izvrijeđala Devizni inspektorat

„Inspektori Republičkog deviznog inspektorata koji su potpisali ovaj zapisnik nemaju osnovna znanja o radu Agencije za bankarstvo Republike Srpske, stručna znanja o načinu vršenja bankarske supervizije, a ni ovlašćenja da daju ocjenu rada nezavisne institucije kao što je Agencija za bankarstvo Republike Srpske“, navodi Injac u saopštenju za javnosti reagujući na otkrivanje tajnog Izvještaja u kojem je Agencija teško optužena da je omogućila milionsku pljačku Balkan Investment Banke.

„Uvidom u objavljeni zapisnik konstatujemo da isti sadrži gomilu tendencioznih gluposti u čije razloge niti možemo niti želimo ulaziti, ali je iz istog vidljiv i neadekvatno urađen osnovni zadatak, a to je kontrola deviznog i spoljnotrgovinskog poslovanja Banke“, kaže direktorica Agencije.

Smatra da je „žalosno da Agencija za bankarstvo, kao nezavisna institucija sa velikim brojem stručnih i obučenih supervizora, mora na ovakav način da polemiše sa upravnom organizacijom za koju je upitno da li adekvatno obavlja posao za koji je nadležna, a upušta se u posao daleko složenije i stručnije supervizije.“

„Krajnje je vrijeme da, zbog iznošenja ovakvih neistina, neznanja i narušavanja ugleda Agencije za bankarstvo Republike Srpske, isti snose i odgovornost“, zaprijetila je direktorica Agencije.

Poslovni portal CAPITAL danas je objavio drugi od ukupno sedam dijelova Izvještaja Devizno inspektorata Republike Srpske u kojem se otkriva da je vlast Republike Srpske godinama znala za kriminalne radnje u Balkan Investment Banci, te da Agencije nije ništa preduzela da to spriječi.

Izvor: Capital

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

kum

09.02.2016 13:05

Opet jedna djevica sto se prima posla kojeg ne razumije?

ODGOVORITE
Name

Slavicina tetka

09.02.2016 13:50

Pa sve da su ovi iz deviznog inspektorata nevidjene neznalice, jasno je i laiku da su pare iz banaka isparile, sto ne mijenja odgovornost Slavice Injac.

Name

Mrkli Mrak

09.02.2016 14:06

Sad si nasla da kritikujes inspektorat a izvjestaj je od prije nekoliko godina. PROVIDNO SEFICE. Zasto to nisi odmah uradila nego sad kad te CAPITAL razbucao. PROVIDNO SEFICE. Izvestaj Inspektorata je argumentovan tacka po tacka, a tvoje kritike pausalne. PROVIDNO SEFICE. Stil ti je postao isti kao tvog koza nostra sefa. PROVIDNO SEFICE. A i bistra si, sve ti se kroz glavu vidi. PROVIDNO SEFICE.

Name

Dodik

09.02.2016 13:06

Samo da uzmem jos koji milioncic i odo i svoju vilu da uzivam

ODGOVORITE
Name

Slavica koja place

09.02.2016 13:54

Ma kriva je svjetska ekonomska kriza, sto ovi nasi vole da ukradu. Pri tome, ne biraju partnere, mogu i Litvanci

Name

bluka

09.02.2016 13:07

Ma da, kao ljudi nemaju pojma a banka propala i milijarda nestala u vidu lastinog repa. Pa ko je odgovoran za kontrolu rada banaka u RS nego Agencija za bankarstvo i gdja. INJAC?! A sta je sa Bobar bankom i Bankom Srpske? Matora laprda ko trabant...

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

09.02.2016 13:15

Brani se,šta će. Pa i Predsjednik Republike Srpske je lično brani.Pa normalno što je izvrijeđala inspektore. Pa neće valjda reći da su inspektori dobri i stručni te da odlično obavljaju svoj posao. To bi onda značilo direktno priznanje njihovih nalaza a onda zna se-tjorka!

ODGOVORITE
Name

MONA

09.02.2016 13:24

P.... JEDNA, ZAR TE NIJE SRAMOTA A NI BOGA SE NE BOJIŠ. VRATIĆEŠ SVE ŠTOSI POKRALA I ODLEŽAT (ODRADIT) ĆEŠ U ZATVORU.

ODGOVORITE
Name

vrbas

09.02.2016 13:31

Lady nije rodjena da radi vidi se ko rzumije sa prvim pogledom u to lice!

ODGOVORITE
Name

Sve uvezano

09.02.2016 13:52

Još jedna fufa iz Dodinog kruga.

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase

09.02.2016 14:21

Gospodjo Injac, sjecate li se koga ste primili na mjesto stručnog saradnika za javne nabavke u sektoru za privremenu upravu i likvidaciju banaka i tehničku podršku (konkurs objavljen u Glasu Srpske, 09.03.2015)? Strucno i kompetentno lice, odnosno ono kome je Komisija interno rekla da je ubjedljivo najbolji kandidat od svih 13 prijavljenih, ili neku gospodju koja vam je bliska, mnogo strucniju i kompetentniju (haha…)? Naravno, komisija se nista ne pita, vec ste sebi izabrali saradnicu koja nema ni priblizne kvalifikacije i iskustvo. Zato, o strucnosti i nepristrasnosti… psst.

ODGOVORITE
Name

srbin

09.02.2016 14:29

Ako sada nekog ne uhapse kakva drzava i sve!!!

Name

Piksi

09.02.2016 14:26

2 banke propale, pare "nestale", IRB umjesto da kreditira daje pare ljubimcima bez povrata...kakva je tu posebna stručnost potrebna?

ODGOVORITE
Name

liberal

09.02.2016 15:24

U RS mozete raditi sto god hocete ako je to u skladu s njenim urusavanjem I nestankom. Stoga se I doticna gospodja nema razloga brinuti. Ajd da vidim ko ce uciniti nesto u suprotnom smjeru a da ne dobije bombu pod tockove ili bude uhapsen brzinom svjetlosti. Kazem uciniti nesto a ne pricati o necemu.

ODGOVORITE
Name

Sarajevo

09.02.2016 21:30

Koliko je uzela sebi da progleda kroz prste......naravno da je znala za sve u obe banke!

ODGOVORITE
Name

miki

10.02.2016 18:02

sramim se ko nam predstavlja drzavu, ko nas vodi,, nezaboravite nisu oni krivi nego mi,,narod ,ako tako i treba hoce na glasanje za paket sa isteklim rokom pakovanja namjernica,, i to mi govori skoro sve da mi vise nije jasno zasto zelim zivjeti u jednom lopovskom i korumpiranom drustvu gdje vrednost znanje cast nevrede nista,,itd

ODGOVORITE