EP - Porasli apetiti: Zašto ne i finale?!

"Orlovi" ne žele da se zaustave posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva. "Ovaj uspeh odzvanja u celom futsal svetu", zadovoljan je golman Aksentijević.

Fudbal 09.02.2016 | 12:40
EP - Porasli apetiti: Zašto ne i finale?!

Futsal reprezentacija Srbije igraće po prvi put u svojoj istoriji u polufinalu Evropskog prvenstva.

Ogromne zasluge za to imaju najbolji strelac tima Mladen Kocić (četiri gola u tri utakmice) i golman Miodrag Aksentijević, koji je brojnim požrtvovanim i sigurnim intervencijama gurao saigrače ka tri uzastopne pobede. Naravno, ceo tim, na čelu sa selektorom Acom Kovačevićem, zaslužuje maksimalne pohvale, ali evo šta su pomenuta dvojica izjavili posle dramatične utakmice sa Ukrajinom u četvrtfinalu (2:1), rešene golom Miloša Simića u poslednjoj sekundi.

"Gubio sam i ja utakmice na ovakav način. Samo u prošloj sezoni mi se desilo dva puta da izgubim u poslednjoj sekundi i stotinki. Pitao sam se zašto mi Bog ovo radi. Sada je stigao odgovor i vratio nam je na najbolji mogući način. Pred svojim ljudima, pred svojim navijačima... Presrećni smo", u dahu je govorio Aksentijević.

"Nije bitno ko daje golove, samo je bitno da pobeđujemo. Potpisujem da ne dam nijedan gol do kraja turnira, a da osvojimo medalju. Ali, naravno, potrudiću se da nastavim golgetersku seriju u polufinalu i, što da ne, u finalu. Samo neka mi pobeđujemo. Ovo je bila preteška utakmica, protiv veoma kvalitetnog protivnika", istakao je Kocić.

Uoči turnira u beogradskoj Areni, reprezentativci Srbije priželjkivali su plasman u četvrtfinale, a maštali o polufinalu.

"Pričali smo uoči prvenstva o nekom našem snu koji bi mogao da se ostvari. Stvarno nije fraza: san se ostvario! Ovo sada je java i videćemo šta možemo da uradimo na javi. Istrošili smo se, par igrača igra kontstantno i moramo da povratimo energiju. Svi vidite kakva smo mi ekipa, pobeđujemo bolje od sebe. I sada smo bili u podređenom položaju, ali trudimo se, dajemo sve od sebe i Bog nas je nagradio", rekao je Aksentijević i dodao:

"Ljudi, ovo nije 100 odsto naših mogućnosti, ovo je 120 ili 150 odsto. Normalno, cilj je sada medalja. I nemojte nas kuditi ako ne uspemo, jer ova je Srbija već mnogo napravila. Ovaj uspeh odzvanja u celom futsal svetu".

Nadamo se da će u četvrtak, posle polufinalnog meča sa Rusijom ili Azerbejdžanom, vest o uspehu srpske futsal reprezentacije odzvanjati još jače! Ovi momci su to, svakako, zaslužili.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kiza

09.02.2016 17:04

A sto da ne. Bravo momci.

ODGOVORITE