Murinjo zna gdje sigurno neće otići!

U Španiji sam imao četiri utakmice godišnje - treba mi jača konkurencija! "Radim od 2000. godine i pauzirao sam jednom nekoliko meseci kada sam otišao iz Čelsija 2007. godine. Sada je drugi put da pravim pauzu za 15-16 godina, tako da nije nikakva drama", poručio je Portugalac.

Fudbal 10.02.2016 | 10:40
Murinjo zna gdje sigurno neće otići!

Mogućnost da Žoze Murinjo preuzme Mančester junajted na kraju sezone podigla je stepen pripravnosti u britanskim medijima na maksimum, pa je trenutno slobodni Portugalac glavna meta kompletne tamošnje javnosti.

U intervjuu za GQ-magazin Gospodin posebni je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri i najavio da se uskoro vraća fudbalu, ali naravno nije želeo da otkrije gde će to biti, kao ni u kojoj zemlji.
"U ovom trenutku ja nemam posao i ne znam gde će me fudbal odvesti, jer se to u ovom sportu nikad ne zna. Ali je sigurno, što se tiče moje familije, naš dom će još biti u Engleskoj i Londonu. Ali, ja sam spreman da se krećem, kao profesionalac sam spreman da idem gde god je potrebno ", rekao je Murinjo.

Ipak, sasvim sigurno to neće biti Španija.
"Eksperimentisao sam sa engleskim, italijanskim i španskim fudbalom, verovatno tri najbolje fudbalske zemlje na svetu. Ja uvek kažem - neophodna mi je konkurencija. U španiji sam bio u neverovatnom klubu, ali sam imao četiri meča godišnje: Barselona - Real Madrid, Real Madrid - Barrselona... Sve ostale smo pobeđivali rezultatima 4:0, 5:0, 5:1, 6:1".

Znači da je postalo previše lako?
"Lako je pobeđivati u utakmicama, ali je teško osvojiti ligu, jer se takmičite protiv tima koji pobeđuje i osvaja baš kao ti, postoje dva jednaka čudovišta. Dakle, na kraju sam bio prvak u Španiji sa 100 bodova, a potom sam izgubio titulu sa 91 poenom. Dok u Engleskoj osvojite prvenstvo sa 75, a možda i manje bodova. Tako da tražim konkurenciju", dodao je Portugalac praktično otkrivši da je ostanak na Ostrvu njegova prevashodna želja.

Da li uživate u slobodnom vremenu?
"Ne, ja ne uživam. Mogu da radim sve i da uživam u isto vreme. Mogu da imam porodicu, prijatelje, miran život kakav volim i mogu da imam fudbal! Mogu da imam sve zajedno i nije mi potrebno da odustanem od jedne stvari. Da bih bio maksimalno srećan potrebno mi je sve to - tako da se vraćam fudbalu. Mislim da je to moje prirodno stanište. Radim od 2000. godine i pauzirao sam jednom nekoliko meseci kada sam otišao iz Čelsija 2007. godine. Sada je drugi put da pravim pauzu za 15-16 godina, tako da nije nikakva drama. Ali je sasvim sigurno, vraćam se uskoro", zaključio je Žoze Murinjo.

Murinjo je profesionalnu krarijeru počeo u Benfici, dok je na zimu 2002. godine preuzeo Porto, sa kojim je osvojio dve uzastopne šampionske titule i postao prvak Evrope u sezoni 2003/2004. Sa Čelsijem je osvojio tri šampionska trofeja u dva mandata, a sa Interom dva i ponovo se popeo na krov Starog kontinenta. U Realu iz Madrida je osvojio šampionsku titulu, Kup kralja i Superkup Španije. Drugi mandat u Londonu je započeo u junu 2013. godine, a završio ga u decembru 2015.

Komentari / 0

Ostavite komentar