EP: Srbija u zadnjoj sekundi do 1/2-finala!

Čudo kakvo Arena nikada ranije nije videla! Golom Miloša Simića tri desetinke pre kraja utakmice Srbija je pobedila Ukrajinu sa 2:1 i plasirala se u polufinale EP u futsalu!

Fudbal 08.02.2016 | 20:40
EP: Srbija u zadnjoj sekundi do 1/2-finala!

Istorija, spektakl i završnica koju ćemo svi večno pamtiti. U najdramatičnijem meču na prvenstvu, Orlovi su slomili srca Ukrajincima i naterali Arenu da luduje od sreće pogtkom u poslednjem sekundu.

Dok su Ukrajinci čekali da se oglasi signal za kraj regularnih 40 minuta i ulazak u produžetke, maesteralni kapiten Perić je posalo loptu sa očima koju je kao grom poklopio volej Simića i naš pivot je pocepao mrežu Ukrajine za delirijum, nezapamćenu sreću u Areni i najveći uspeh u istoriji srpskog futsala.

Polufinale! Ali, ni ono nije granica za ovu ludu družinu koja ostavlja srce na terenu i neka viša sila ju je večeras nagradila za to.

Počelo je kao u snovima! U drugom minutu, dok su se Arena još popunjavala, Kocić je bacio u ekstazu one koji su zauzeli svoja mesta. Majstorski je Janjić varkom tela pozvao golmana Ivanjaka da napusti gol i ostavi nebranjenu mrežu, a onda je kao na tacni poslužio Kocića. Popualrni Cipi takve šanse ne propušta - 1:0!

Pokušali su Ukrajinci ekspresno da uzrvate istom merom i dva puta su u kratkom periodu pogodili stativu, a potom je i Aksentijević sjajno spasio srpsku mrežu.

Kako je po Srbiju dobro krenulo prvo, tako je za Ukrajince počelo drugo poluvreme. U 23. minutu postigli su gol posle akcije iz prekida.

Primljeni gol je samo na trenutak umirio "orlove", a onda je počelo da seva na svakom metru terena! Ukrajinci su zaigrali na nož, počeli sa grubim faulovima, a sudijski par - pogotovo drugi arbitar Birket iz Engleske - je to tolerisao i doveo Arenu do tačke ključanja.

Kako je sat oktucavao poslednje minute, tako je rastao pritisak i viđena je prava opsada ukrajinskog gola.

Čekao se signal za kraj drugog poluvremena, a onda je Miloš Simić uhvatio volej. Ostalo je istorija...

Bravo momci!

Komentari / 0

Ostavite komentar