NBA: Niksi smijenili Fišera!

Devet poraza u poslednjih 10 utakmica bilo je previše za čelnike Njujork Niksa, na čelu sa Filom Džeksonom.

Košarka 09.02.2016 | 13:00
NBA: Niksi smijenili Fišera!

Poraz od Nikole Jokića i Denver Nagitsa u nedelju uveče bio je kap koja je prelila čašu strpljenja u Medison Skver Gardenu.

Prema informacijama sajta ESPN, Njujork Niksi otpustili su trenera Dereka Fišera, sa kojim su leta 2014. potpisali ugovor na pet godina.

Niksi su pre 20 dana imali skor 22-22 i bili ozbiljni kandidati za plasman u plej-of, ali su posle toga izgubili devet od 10 utakmica. Trenutno se nalaze u seriji od pet poraza.

Ekipu će u jedinom preostalom meču do pauze zbog Ol star vikenda predvoditi dosadašnji Fišerov asistent Kurt Rembis, takođe bivši košarkaš Los Anđeles Lejkersa.

Dereka Fišera unajmio je Fil Džekson, nekoliko meseci nakon imenovanja za predsednika košarkaških operacija Njujork Niksa.

Doveden je umesto relativno uspešnog Majka Vudsona (ukupni skor 109-79) sa idejom da kao neko ko je godinama igrao u tom sistemu, uspostavi čuveni Džeksonov "napad u trouglu", koji je bio zaštitni znak šampionskih ekipa Lejkersa i Čikago Bulsa.

Međutim, Fišer posle skora 17-65 u prvoj sezoni očigledno nije uspeo da u dovoljnoj meri unapredi igru i rezultate tima iz "velike jabuke".

Niksi su poslednji put bili NBA šampioni pre 43 godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar