Video: "Vranješ napreduje u španskoj Primeri"!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ ove zime je napustio turski Gazijantepspor i prešao u španski Sporting iz Hihona.

Fudbal 09.02.2016 | 16:00
Video: "Vranješ napreduje u španskoj Primeri"!

Već u prvom nastupu u crveno-bijelom dresu pokazao je da će biti veliko pojačanje u odbrani člana španske Primere.

Njegov pravni zastupnik Ivan Lopez priznao je medijima na Pirinejima da je znao Ognjenov kvalitet zbog čega nije bio nimalo iznenađen što je Banjalučanin odlično odigrao protiv Valensije (0:1), a bio je starter i protiv Deportiva iz La Korunje (1:1).

"Napredak je očigledan i Sporting je dobio fudbalera koji može da igra na različitim pozicijama", izjavio je Lopez o defanzivcu "zmajeva".

Prema njegovim riječima, Vranješ je veoma srećan zbog dolaska u Španiju.

"Polako se navikava na grad Hihon i način života u Španiji...Nedavno je pronašao stan poslije boravka u hotelu i planira da uskoro dovede i porodicu".

Vranješov menadžer je dodao da mu pri adaptaciji najviše pomaže hrvatski fudbaler Ivan Halilović.
"Što je i normalno jer govore isti jezik, pa je lakše obojici. Vranješ je počeo da uči španski jezik, ali nema problema u komunikaciji sa saigračima pošto govori engleski".

Lopez je uvjeren da će Vranješ ostaviti traga u Primeri.

"Apsolutno, jer je riječ o ozbiljnom profesionalcu što dokazuje i podatak da je u prethodnom klubu u Turskoj dobio kapitensku traku poslije samo devet mjeseci boravka u Gazijantepu. Tako nešto rijetko se događa u fudbalu".

Međutim prema Lopezovim riječima, nije u Turskoj bilo sve idealno...

"Teško smo uspjeli da raskinemo ugovor sa tamošnjim klubom jer su Turci izuzetno sposobni pregovarači. Ipak, uspjeli smo i doveli Ognjena u Sporting".

Vranješ je u karijeri, pored pomenutih timova, branio boje Borca iz Banjaluke, Crvene zvezde, kruševačkog Napretka, moldavskog Šerifa i ruskog Krasnodara. Prije odlaska u Tursku, gdje je nastupao za Alaniju, Elazigspor i Gazijantep.

Komentari / 0

Ostavite komentar