Veliki udarac za Juve pred Napoli i Bajern!

Šampion Italije i vicešampion Evrope u mečevima sa Napolijem i Bajernom igraće najverovatnije bez jednog od ključnih igrača.

Fudbal 09.02.2016 | 14:40
Veliki udarac za Juve pred Napoli i Bajern!

Bez komandanta odbrane Đorđa Kjelinija u mečevima sezone?

Pred Juventinima su dueli odluke, derbi Serije A sa prvoplasiranim Napolijem i dvomeč osmine finala Lige šampiona sa moćnim Bajernom iz Minhena. Utoliko, vest o novoj povredi Kjelinija baš sada nije prijala nikome u klubu.

Kjelini je dobio jak udarac tokom utakmice "bjankonera" sa Frozinoneom u Seriji A, u nedelju, završenoj rezultatom 2:0, što je bila 14. uzastopna pobeda ekipe Maksa Alegrija. Ali, da li su nova tri boda plaćena previše?

Biće poznato narednih dana kada Kjelini bude odradio dodatne lekarske preglede...

"Corriere dello Sport", međutim, navodi da Kjelini definitivno neće moći da igra narednog vikenda u duelu sa Napolijem, a da je pod velikim znakom pitanja i njegov nastup 23. februara u meču sa Bajernom.

Isti dnevnik navodi da bi Sami Kedira mogao da se oporavi do subote, dok će to biti znatno teže u slučaju napadača Marija Mandžukića.

List "La Stampa" navodi i da će povreda Kjelinija primorati Alegrija da aktuelnu formaciju 3-5-2 vrati u 4-4-2, jer Juve pored još Leonarda Bonućija i Andree Barzaljija trenutno nema dovoljno pouzdanog štopera koji bi preuzeo Kjelinijevu ulogu.

Juve od novembra i meča sa Milanom (1:0) nikada nije počeo meč sa četvoricom defanzivaca, svaki susret Alegri je otvarao u formaciji 3-5-2 u kojoj je prvak Italije, ne računajući početnu krizu u avgustu i septembru, izgubio samo jedan meč – od Sevilje, u gostima, u Ligi šampiona.

U narednih mesec dana "i kusur" dana, "Stara dama" sastaje se redom sa Napolijem i Bolonjom u Seriji A, Bajernom u Ligi šampiona, Interom u Seriji A i Kupu Italije u razmaku od četiri dana, potom sa Atalantom i Sasuolom u ligi, pre puta u Minhen na revanš sa Bajernom, 16. marta.

Komentari / 0

Ostavite komentar