Novalić: Aranžman sa MMF-om prije ljeta

Predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić izjavio je da bi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ mogao biti dostupan već prije polovine godine.

Bosna i Hercegovina 08.02.2016 | 09:15
Novalić: Aranžman sa MMF-om prije ljeta

"Detaljno smo prošli sve prethodne i strukturne mjere i razjasnili sve nedoumice i definicije šta tačno znači svaka od tih mjera. Usaglasili smo se da smo, praktično, dovršili sve, osim nekih nejasnoća u vezi sa problematičnim bankama", rekao je Novalić za "Dnevni avaz" po povratku iz Vašingtona gdje je zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović razgovorao sa predstavnicima MMF-a.

Novalić kaže da je sastanak u MMF-u održan kako bi bio "probuđen proces pregovora" koji su izgubili na dinamici u posljednjih mjesec dana.

Govoreći o radu federalne Vlade, a nakon hapšenja lidera SBB-a Fahrudina Radončića, on je konstatovao da je Vlada FBiH, iako poljuljana zbog vanrednih dešavanja u SBB-u i napada na ovu stranku, uspješno prevladala situaciju.

Federalni premijer pohvalio je punu kooperativnost i konstruktivnost SBB-ovih ministara.

Novalić je ocijenio da posljednji pokušaji napada na Vladu FBiH, u vezi sa navodnim smanjenjem penzija, a što se pokazalo kao neistina, potvrđuju da je neko želio da montira određene događaje protiv resornog ministra iz reda SBB-a.

"Nema sumnje da je procjena onih koji su to kreirali bila da je upravo tada trebalo napasti koaliciju na ovom socijalno najosjetljivijem pitanju", upozorava federalni premijer i kaže da je cilj bio izazivanje eventualnog raspada koalicije i njena prekompozicija.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

GRGA

08.02.2016 08:25

BOGATI RECI PRAVO JELI ZELJKA OSVOJILA AMERIKANCE SVOJIM ZNANJEM O EKONOMIJI I NARAVNO SVOJIM PRELIJEPIM IZGLEDOM

ODGOVORITE
Name

bosna

08.02.2016 08:58

Novalicu ako si neki privatni privrednik bolje ti je idi i bavi se tim poslom,nego biti u toj harangi gdje moras postati neposten ako ih slusao.

ODGOVORITE
Name

Dragan

08.02.2016 09:56

A volite MMF kad vam niko drugi više ne daje kredite? Sve ste izvarali koje ste mogli.

ODGOVORITE
Name

novalic

08.02.2016 09:56

Hejteri na aparatima..BIH nikad nece bankrotirati..

ODGOVORITE
Name

Bosanac

08.02.2016 10:08

Imaju li te "problematične" banke ime?????????? Dabogda ne dobili ni marke! Kupujete socijalni mir sa MMF-om, vaši glasaći (nepismene babe i krezubi RVI-logističari) ne znaju ni šta riječ MMF znači, lopovi jedni bezlični!!!

ODGOVORITE