Murinjo je svoje rekao, još Junajted da se složi!

Žoze Murinjo prekinuo je "ćutnju" i jasno stavio do znanja gde želi da bude sledeće sezone. Sada je na "njima" da reaguju...

Fudbal 08.02.2016 | 12:00
Murinjo je svoje rekao, još Junajted da se složi!

Hoće li Žoze Murinjo propustiti premijerligašku menadžersku žurku zakazanu za sledeću sezonu, sa Arsenom Vengerom, Pepom Gvardiolom i Jirgenom Klopom u glavnim ulogama?

Za sada, nije pozvan da se pridruži, iako BBC piše drugačije i tvrdi da se Portugalac nalazi u poodmaklim pregovorima sa Mančester Junajtedom, međutim nije da o tome nismo čitali još od dana kada mu je Čelsi uručio otkaz.

Murinjo se od tada nije oglašavao u javnosti, ali je sada progovorio. I jasno stavio do znanja gde bi voleo da bude. Ono što smo mi nazvali premijerligaškom žurkom, on je opisao rečima...

"Oduvek mi je bila potrebna jaka konkurencija, svake nedelje", rekao je Murinjo za "Daily Mail".

Portugalac je nagovestio da će se vratiti poslu veoma brzo, a gde...

"U ovom trenutku ne znam gde će me fudbal odvesti, jer se u fudbalu nikada ne zna. Ali, kao porodica, naš dom će ostati ovde, u Londonu. Eksperimentisao sam sa engleskim, italijanskim i španskim fudbalom, u tri najjače lige sveta. I, mogu da kažem da je ono što mi je neophodno, jaka konkurencija i to svake nedelje", rekao je Murinjo i nadovezao se:

"U Španiji sam bio u neverovatnom klubu, ali tamo imate četiri meča godišnje. Barselona – Real Madrid, Real Madrid – Barselona, a u međuvremenu pobeđujete 4:0, 5:0, 5:1, 6:1... Tamo je lako dobiti utakmicu, ali je teško osvojiti ligu, jer se konstantno takmičiš sa timom koji takođe pobeđuje, pobeđuje i pobeđuje, to su dva monstruma", aludirao je Murinjo na prednost koju Real i Barsa imaju u odnosu na ostale.

"Na kraju, bio sam šampion u Španiji sa 100 bodova, a izgubio titulu sa 91 bodom. S druge strane, u Engleskoj se postaje šampion sa 75 bodova, nekad i manje. Treba mi takva konkurencija", nedvosmisleno je Murinjo poručio – zaposlite me u Engleskoj!

A, dobiti posao tamo trenutno nije lako, ne zato što Murinjo nije dovoljno dobar za to, naprotiv, već zato što su karte skoro svuda podeljene.

U ovom trenutku, klupa Junajteda deluje kao mesto koje bi moglo da sačeka Murinja, osim ako se ne dogodi nešto neočekivano – da se slavni klub na kraju sezone zahvali Van Galu i izabere – Maurisija Pelegrina, čoveka koji ozbiljno gradi svoju reputaciju na Ostrvu, koji insistira na ofanzivnom fudbalu, koji igra na gol više i koji, za razliku od Murinja, ne stvara probleme svuda gde se pojavi, naprotiv...

Sve je veći broj tekstova koji upućuju na to da će aktuelni menadžer Totenhema biti ozbiljan kandidat da nasledi Van Gala, kojeg mnogi već vide kao bivšeg, samo je pitanje kad...

Komentari / 0

Ostavite komentar